Editura Trei aduce la cunostinta iubitorilor de carte ultimile noutati editoriale. Luna mai aduce in portofoliul editurii cinci noi titluri de carte: Prieten imginar, Stephen Chbosky, Unde pădurea întâlnește stelele, Glendy Vanderah, Balcanii. Naționalism, război și Marile Puteri 1804–2012, Misha Glenny, Libertatea interioară, Christophe André, Alexandre Jollien & Matthieu Ricard si Cartea de bucate a lui Pettson și Findus, Sven Nordqvist.

Noutati editoriale TreiFoto: Editura Trei

Prieten imginar, Stephen Chbosky

Traducere de Bogdan Perdivară

La 20 de ani de la bestsellerul internațional Jurnalul unui adolescent timid, Stephen Chbosky revine cu un roman ambiţios care îmbină horrorul, basmele şi rescrierea unor teme biblice. Prieten imaginar este un volum de 800 de pagini, la care autorul a lucrat timp de nouă ani și în care pune în valoare puterea comunităților mici și încercările binelui de a învinge răul din oameni. Și răul există din belșug: clovni sinucigași, o mașină de înghețată care în loc de înghețată la cornet aruncă dinți și globi oculari, o doamnă șuierătoare care vrea să distrugă lumea. “Romanul horror al lui Chbosky este atât de original, încât n-are termen de comparaţie. Prieten imaginar îi va răsplăti din plin pe cei care vor îndrăzni să-l citească”, scrie Time.

Hotărâtă să-i ofere o viață mai bună fiului său, Christopher, Kate Reese fuge în toiul nopţii din casa pe care o împarte cu iubitul ei abuziv. Cei doi se refugiază în comunitatea foarte unită din Mill Grove, un orăşel izolat din Pennsylvania. La început, pare locul perfect pentru a lua viaţa de la capăt. Dar, nu după mult timp, Christopher dispare. Vreme de şase zile chinuitoare, nu e de găsit pe nicăieri. În cele din urmă, Christopher iese din pădurea de la marginea oraşului. E teafăr, dar schimbat. Acum îi răsună în minte o voce care îi cere să construiască o căsuţă într-un copac anume — altminteri, mama lui şi toţi cei din orăşel nu vor mai fi niciodată la fel…

„Un roman captivant şi tulburător, infuzat cu acea empatie profundă care face ca scrisul lui Chbosky să fie atât de special.” - John Green

„O capodoperă!” - Emma Watson

„O poveste horror care îl va face mândru pe Stephen King.” - Kirkus Reviews

Unde pădurea întâlnește stelele, Glendy Vanderah

Traducere de Ioana Nuțulescu

În romanul său de debut — Unde pădurea întâlnește stelele — Glendy Vanderah prezintă o perspectivă încântătoare, surprinzătoare și pătrunzătoare asupra modului în care se formează relațiile puternice — atât cele pe care ni le alegem, cât și cele care par să ne aleagă ele pe noi.

După ce și-a pierdut mama, dar a câștigat propria luptă cu cancerul, Joanna Teale își reia proiectul de cercetare pentru licență și studiază păsările din zona rurală a statului Illinois. Rutina ei solitară este dată peste cap când îi apare în prag o fetiță misterioasă, plină de vânătăi și desculță. Fetița spune că o cheamă Ursa și vine dintr-o galaxie îndepărtată ca să găsească pe Pamânt, cinci miracole. Jo o lasă să stea cu ea și încearcă să rezolve misterul cu ajutorul vecinului ei, Gabe. Dar, pe măsură ce trece timpul, are tot mai multe întrebari. Deși între cei trei se formează o legătură incredibil de puternică, știu cu toții că în curând trebuie să ia niște decizii complicate.

“Deși romanul pare să înceapă ca un fantasy, devine pe parcurs o adevărată dramă domestică presărată cu elemente de thriller care, împreună, oferă o lectură plăcută.” – Booklist

“Povestea minunat de omenească scrisă de Vanderah ne aduce aminte că uneori trebuie să privim spre stele, peste vârful copacilor, ca să lăsăm lumina să ne pătrundă în viață.” – New York Journal of Books

Balcanii. Naționalism, război și Marile Puteri 1804–2012, Misha Glenny

Traducere de Livia Szász

Această remarcabilă istorie a geopoliticii balcanice le oferă cititorilor cadrul esențial pentru a înțelege tabloul fascinant al evoluțiilor dramatice dintr-o zonă sfâșiată de conflicte. Nicio altă carte nu acoperă atât de exhaustiv întreaga regiune, nu oferă perspective atât de profunde asupra surselor violențelor locale și nu explică atât de grăitor originile apariției statelor moderne din zonă: Serbia, Croația, Bosnia, Grecia, Bulgaria și România. Totodată, lucrarea explorează relația, adesea dezastruoasă, dintre Balcani și Marile Puteri, ridicând îngrijorătoare semne de întrebare cu privire la intervențiile occidentale, mai vechi sau mai noi.

Misha Glenny investighează cauzele vărsărilor de sânge, ale conflictelor și fervorii naționaliste care au ajuns să definească percepția noastră despre flancul estic al Europei. El dezvăluie cum popoare considerate a fi dușmani implacabili au format, de-a lungul secolelor, alianțe surprinzătoare, contrazicând astfel teoria conform căreia conflictele din Balcani sunt produsul ineluctabil al unor vechi resentimente. Relația dintre Balcani și restul Europei este și ea scrutată intransigent, intervențiile occidentale relativ recente intrând, la rândul lor, sub vigilența lupei analizei. Adusă la zi, pentru a include ciocnirile brutale din Kosovo și Macedonia, escaladarea crimei organizate în regiune, ascensiunea Turciei și drumul dificil către integrarea europeană, Balcanii rămâne un studiu fundamental, inegalabil, al celei mai complexe și mai puțin înțelese regiuni din Europa.

„Misha Glenny este cel mai înțelept și pătrunzător dintre toți jurnaliștii care s-au ocupat de această parte a Europei în ultimele două decenii... Aceasta este o carte construită pe un proiect enorm de ambițios, dar este cartea de care deopotrivă Europa și America au nevoie.“ – Neal Ascherson, The Observer

Libertatea interioară, Christophe André, Alexandre Jollien & Matthieu Ricard

Traducere de Oltea-Mihaela Cătineanu

Cum putem dobândi libertatea interioară, cea care ne îngăduie să abordăm, cu seninătate, culmile și abisurile existenţei și ne permite să ne desprindem de cauzele suferinţei? Încă din copilărie, viaţa ne este copleșită de temeri, prejudecăţi și de alte mii și mii de condiţionări care stau în calea fericirii noastre.

Dacă vrem să ne câștigăm libertatea, va fi nevoie să smulgem rând pe rând toate aceste gratii, pe care noi înșine le-am forjat sau care ne-au fost impuse de societatea de azi, dominată de performanţă, consum și competiţie.

Această carte, scrisă pe trei voci de un psihiatru, un filosof și un călugăr budist, ne invită să parcurgem, cu bucurie senină, un itinerariu menit să ne scoată din închisorile noastre mentale și ne apropie de semenii noștri.

Volumul de faţă este o continuare a dialogurilor din Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii (Trei, 2017).

Cartea de bucate a lui Pettson și Findus, Sven Nordqvist

Rețete de Christine Samuelsson

Traducere de Gabriella Eftimie

Findus are mereu tot felul de pofte, iar Pettson nu are încotro și trebuie să i le facă. De data asta însă, motanul vine cu o idee strălucită: ce-ar fi ca moșul să adune într-o carte de bucate toate rețetele mâncărurilor pe care le pregătește? Zis și făcut! Iată-i gătind împreună tot felul de bunătăți, pentru că e știut: nicio rețetă a lui Pettson nu poate fi la fel de savuroasă fără ajutorul neprețuit al lui Findus.

Minunat ilustrată, seria Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț.

Seria Pettson și Findus este alcătuită din volumele: Tărăboi în grădina de zarzavaturi, Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, Tortul de clătite, Vânătoarea de vulpi, Când Findus era mic și a dispărut, Findus la pescuit, Cocoșul lui Pettson, Pettson pleacă în excursie cu cortul, Findus se mută, Ascultă-l pe Findus