La 130 de ani de la nașterea lui Nae Ionescu, Tatiana Niculescu ne propune o nouă carte în seria sa de biografii dedicată personalităților din România interbelică: Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu. Această carte-portret este o incursiune pasionantă în aventura unei vieți care nu și-a epuizat niciodată misterele.

Tatiana Niculescu, Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae IonescuFoto: Humanitas

Noua carte a Tatianei Niculescu, Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu, poate fi comandată de pe site-ul Libhumanitas.ro și de pe site-urile librăriilor partenere.

„Despre Nae Ionescu s-a scris la noi, probabil, mai mult decât despre oricare altă personalitate interbelică. El reprezintă, altfel spus, un subiect vechi. Cartea mea cred, sper, este o perspectivă nouă asupra acestui om vechi, cu luminile și umbrele sale. Ca în cazul celor mai multe dintre personalitățile puternice ale istoriei și culturii noastre, și în cazul lui, majoritatea abordărilor, chiar și cele foarte documentate, sunt pătimașe: pe Nae Ionescu ori îl iubești, ori îl detești. Și atunci, inevitabil, perspectiva din care e prezentat se mulează pe calapodul acestei porniri inițiale. Așa încât, el este subiect de criptohagiografii, de studii apologetice, dar, în egală măsură, este subiectul unor cărți care îl desființează, zugrăvindu-l în cele mai negre tușe de culoare. Am încercat, în reconstituirea vieții lui, să mă sustrag acestor două tendințe și să găsesc un echilibru care nu e un echilibru al meu, ci al vieții, fiindcă nimeni nu e numai bun sau numai rău în ceea ce trăiește. Cartea conține și lucruri inedite despre el, dar îi las pe cititori să le descopere.“ - Tatiana Niculescu

În seria de biografii semnate de Tatiana Niculescu:

Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu

Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee

Regina Maria, ultima dorință

Mihai I, ultimul rege al românilor

Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu

Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca