Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, au fost purtate, miercuri, prin tot judeţul Argeş. Moaştele Sfintei Filofteia au ajuns şi la spitalele din judeţ, iar medicii s-au închinat şi s-au rugat, potrivit Mediafax. Vineri va fi scoasă în procesiune în oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa ”Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula”.

Racla cu mostele Sfintei FilofteiaFoto: Wikipedia

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş a plecat de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş miercuri dimineaţa, după ce Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a rostit „Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei” şi „Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filofteia”.

La Spitalul de Pediatrie din oraș, medicii au ieşit din spital pentru a se închina şi a se ruga.

Pe tot parcursul zilei, Moaştele au fost purtate prin faţa bisericilor centrale şi a spitalelor din tot judeţul, „pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca județul Argeș și România, să fie izbăvite de epidemia de Coronavirus Covid – 19”, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei.

Ultima oară, moaștele au fost scoate în vremea secetei, în urmă cu 73 de ani. Atunci, după ce preoţii au trecut cu „Sfântuliţa” a început să plouă torențial, din senin.

Argeşenii s-au rugat miercuri de la ferestre ca Sfânta Muceniţă Filofteia să facă un miracol și să oprească epidemia de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, transmis miercuri, icoana de la Nicula va fi purtată în maşină în zona spitalelor şi a principalelor biserici.

„Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici şi pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Icoana va fi purtată în procesiune, într-o maşină, în spaţiul deschis din spate în municipiile Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 şi Bistriţa, în intervalul orar 15-17, mergând fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului recomandă credincioşilor, medicilor, personalului medical, precum şi pacienţilor să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.