Săptămâna Shakespeare va fi marcată online la Teatrul Bulandra, ocazie cu care vor fi prezentate, pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro, producţii de neuitat din repertoriul teatrului, informează Agerpres.

Săptămâna Shakespeare la BulandraFoto: Teatrul Bulandra

Până pe 26 aprilie, pe pagina oficială de Facebook a teatrului vor fi prezentate, cu fotografii şi informaţii, 23 de spectacole pe texte de Shakespeare puse în scenă la Teatrul Municipal Bulandra, în perioada 1947 - 2020.

"Multe dintre fotografiile care urmează să fie postate sunt inedite şi expuse pentru prima dată publicului larg. Vor fi imagini din puneri în scenă celebre precum: 'Cum vă place' montat în anul 1961 de Liviu Ciulei; 'Julius Caesar' pus în scenă de Andrei Şerban în anul 1968; 'Hamlet' regizat de Alexandru Tocilescu în 1985, 'Îmblânzirea scorpiei' din anul 2000, în regia lui Mihai Măniuţiu şi multe alte spectacole'', se arată în comunicat.

Cu această ocazie, vor putea fi revăzuţi în roluri importante din cariera lor actorii care au scris istoria Teatrului Bulandra cum ar fi: Fory Etterle, Beate Fredanov, Octavian Cotescu, Ileana Predescu, Clody Bertola, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Florian Pittiş, Gina Patrichi, Toma Caragiu, Ştefan Bănică, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Virgil Ogăşanu, Emmerich Schaffer, Oana Pellea, Marcel Iureş.

Pe lângă documentarea şi ilustrarea celor 23 de producţii, Teatrul Bulandra va continua transmiterea pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro a unor montări importante din repertoriul său.

Miercuri, de la ora 19,00, va fi transmis în regim de live streaming filmul realizat în timpul repetiţiilor la spectacolul "Furtuna" de William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei în 1979. Filmul este realizat de criticul şi istoricul de film Costel Safirman şi surprinde imagini cu actorii: George Constantin, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică, Florian Pittiş, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrând cu regizorul şi mentorul multora dintre ei, Liviu Ciulei.

Pe 23 aprilie, de la ora 19,00, în ziua în care este aniversat William Shakespeare, Teatrul Bulandra va transmite în regim de live streaming înregistrarea spectacolului "Poveste de iarnă", în regia lui Alexandru Darie (1994).

"Poveste de iarnă" este a doua montare a lui Alexandru Darie la Teatrul Bulandra (prima fiind 'Mephisto' de Horia Gârbea), potrivit sursei citate.