Celebra soprană Angela Gheorghiu interpretează "Tatăl nostru“, alături de violonistul Alexandru Tomescu, la Ateneul Român, într-un București mai pustiu ca niciodată. „În aceste timpuri, doresc tuturor curaj, iubire și speranță!“, a transmis Angela Gheorghiu de sărbătorile pascale. Alexandru Tomescu cântă pe o vioară Stradivarius Elder-Voicu. Potrivit comunicatului Filarmonicii "George Enescu", videoclipul „Tatăl nostru“, cu celebra soprană Angela Gheorghiu și violonistul Alexandru Tomescu, produs de ProTV, nu va fi difuzat în preambulul înregistrării concertului, asa cum s-a anuntat initial, ci va fi transmis în regim de livestreaming. Videoclipul piesei semnate de Anton Pann și adaptate de Sabina Ulubeanu, cu sunetul realizat de Andrei Kerestely, poate fi vizionat pe pagina oficială a artistei Angela Gheorghiu (https://www.youtube.com/watch?v=8GBmQbEQPCg), fiind preluat și pe site-ul Filarmonicii „George Enescu“, joi, 23 aprilie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online.

Stagiunea online a Filarmonicii "George Enescu“Foto: Afis concert

Sub bagheta maestrului Christian Badea, programul stagiunii online de joi, 23 aprilie, va cuprinde Uvertura Carnaval de Antonin Dvorak, Concertul în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră, op. 102 de Johannes Brahms și Poemul extazului, op. 54 de Alexandr Scriabin. Soliști în Concertul de Brahms sunt violonista Alexandra Conunova și violoncelistul Andrei Ioniţă, tineri artiști care reprezintă „viitorul muzicii clasice în România“, după cum îi caracterizează maestrul Christian Badea.

Înregistrarea concertului, care a avut loc pe 19 aprilie 2019, în Sala mare a Ateneului Român, va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“:site (https://www.fge.org.ro), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

De asemenea concertul va fi transmis pe pagina de Facebook a Forumului Cultural Austriac (https://www.facebook.com/fca.bucuresti/), partener al evenimentului.

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.

Orchestra Filarmonicii "George Enescu" - stagiunea online

Joi, 23 aprilie 2020, Ateneul Român

Concert simfonic

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor - Christian Badea

Solişti

Alexandra Conunova - vioară

Andrei Ioniţă - violoncel

Program

· Antonin Dvorak - Uvertura Carnaval

· Johannes Brahms - Concertul în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră, op. 102

· Alexandr Scriabin - Poemul extazului, op. 54