De la Domul din Milano, prin intermediul muzicii tenorului Andrea Bocelli, ajunge o îmbrățișare colectivă în toate marile capitale ale lumii aflate în izolare din cauza pandemiei de coronavirus, scrie La Repubblica, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concertul tenorului italian, ascultat de 2,7 milioane de spectatori în direct pe YouTube, s-a încheiat pe notele imnului "Amazing Grace", singura piesă cântată în exterior, cu solitara și maiestoasa catedrală în spate. Iar în cele 15 ore ce au urmat au fost aproape 25 de milioane de vizualizări. Mesajul de speranță din cuvintele cântecului este însoțit de imaginile străzilor pustii din Paris, Londra și New York, unele dintre capitalele cele mai afectate de COVID-19.

"Cred în puterea de a ne ruga împreună și cred în Paștele creștin, simbol al unei renașteri de care toți, credincioși și necredincioși, avem acum nevoie. Generosul, curajosul, proactivul oraș Milano și toată Italia vor fi din nou, foarte curând, un model câștigător, motorul unei Renașteri la care sperăm cu toții", a spus artistul într-un mesaj tradus și în limba engleză.

Spectacolul, promovat de primăria orașului Milano, a fost produs de Sugar Music și Universal Music. Cinci piese au făcut parte din repertoriu: Panis Angelicus (César Franck), Ave Maria (Johann Sebastian Bach - Charles Gounod), Sancta Maria (Pietro Mascagni), Domine Deus (Gioacchino Rossini) și Amazing Grace (John Newton).

"Voi păstra în suflet emoția acestei experiențe inedite și profunde, a acestui Sfânt Paște pe care emergența de coronavirus l-a făcut să fie dureros, dar, în același timp, și mai roditor, printre cele mai dragi amintiri de până acum", a afirmat cântărețul la finalul concertului.

"Acel sentiment de a fi singur în același timp, așa cum suntem toți, în prezența lui Dumnezeu și, totuși, exprimând rugăciunea a milioane de voci, m-a afectat și m-a emoționat profund. Iubirea este un dar. A-l face să curgă este scopul principal al vieții în sine. Și, încă o dată, mă simt dator vieții. Recunoștința mea se îndreaptă către cei care au creat această oportunitate, Primăriei din Milano și Domului, dar și tuturor celor care au salutat invitația și s-au alăturat într-o îmbrățișare planetară, primind acea binecuvântare din Cer, care ne restituie curaj, încredere, optimism, în certitudinea credinței", a concluzionat Andrea Bocelli.