​O galerie transilvăneană își închide porțile, dar nu înainte de a scoate la vânzare un stoc de 500 de tablouri de artă românească clasică și contemporană. Sub egida Hanul cu Tei 1833, A10 by Artmark asigură licitației suportul logistic, organizând vânzarea prin licitație online a stocului reputatei galerii transilvănene de artă, folosind un preț unitar de pornire de doar 100 de euro per tablou.

Expoziția Licitației Patrimoniului unei galerii transilvăneneFoto: Artmark

Operele din cadrul licitației sunt semnate de mari artiști ai artei românești, precum Aman, Vermont, Pallady sau Petrașcu, completați de mai contemporanii Constantin Piliuță, Ion Pacea ori Ștefan Câlția. Lucrărilor semnate de maeștrii români li se adaugă și piese de grafică realizate de celebrii Salvador Dali sau Henri Matisse.

Semnătura celebră și prețul unitar al lucrărilor dă ocazia colecționarilor și pasionaților de frumos să conserve, în contextul actual, valoarea banilor lor în cadrul unei piețe sigure – piața de artă. Lansarea ineditei oportunități încurajează salvarea banilor în timp de depreciere monetară, dar și dă posibilitatea tinerilor iubitori de artă să înceapă construirea unei colecții care are potențial de creștere a valorii în timp și este rezistentă la digresiunile vremii.

Licitația Patrimoniului unei Galerii Transilvăneneare loc la o distanță de aproximativ două decenii de la ultima licitație organizată de Hanul cu Tei – centru de artă al comerțului bucureștean de profil.

Întregul stoc de opere poate fi vizionat online pe artmark.ro, iar lucrările de artă care îl compun pot fi licitate în regim online, pe platforma Artmark Live, în serile de 28 și 29 aprilie.

Inorog - Salvador Dalí: