Senatorul USR Vlad Alexandrescu cere Guvernului Orban să ia măsuri urgente pentru susținerea artiștilor independenți, a căror activitate s-a suspendat de pe-o zi pe alta și ei au rămas fără venituri. Vlad Alexandrescu spune că cei care doresc pot să semneze o petiție pentru susținerea sectorului cultural independent adresată Guvernului, semnată până acum peste 8.000 mii de cetățeni.

Vlad AlexandrescuFoto: Facebook - Vlad Alexandrescu

”În calitate de fost ministru al Culturii și de senator în Comisia de Cultură a Senatului României, cer din nou Guvernului să ia măsuri urgente pentru susținerea artiștilor independenți.Senatul Berlinului a decis un ajutor de 100 de milioane de euro (în 5.366 de granturi de câte 5.000 de euro) pentru artiștii independenți și micro-întreprinderile din sectorul cultural și încă 300 de milioane de euro în chip de împrumuturi pentru retail, hoteluri, restaurante și industriile culturale care au rămas fără activitate în perioada epidemiei. Ministerul Culturii din Franța a luat de asemenea măsuri de sprijin pentru independenți”, arată Vlad Alexandrescu.

Senatorul USR spune că va depune petiția la Ministerul Culturii, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și la primul-ministru.