​Artmark anunță public că va dona 5% din veniturile casei de licitație aferent sesiunilor de licitație organizate în lunile martie și aprilie, pentru achiziționarea urgentă de aparatură medicală performantă și bonificarea personalului medical român suprasolicitat. Astfel, un procent semnificativ din prețul plătit pentru frumusețe – un obiect de artă sau o bijuterie – se varsă de către Artmark, în numele său și al colecționarilor săi, către fondul de solidaritate umană și medicală în fața epidemiei.

Artmark doneazăFoto: artmark.ro

Prima donație, care deschide apelul de solidaritate, va fi redirecționată din încasările Licitației de Primăvară, cel mai mare eveniment de artă de patrimoniu din primul trimestru, și din cele ale Licitației de Bijuterii Importante, care totalizează împreună un buget de 2,36 de milioane de euro. Licitațiile vor avea loc săptămâna viitoare, în seriile de marți, 24 martie și joi, 26 martie.

Licitațiile din lunile martie și aprilie se vor desfășura exclusiv online, prin intermediul platformei de licitare Artmark Live, iar toate operele de artă sau bijuteriile de colecție pot fi vizionate online pe www.artmark.ro. Platforma Artmark Live dă posibilitatea plasării de oferte online, participării online, în regim live, adjudecării și plății online. Totodată, la licitație se poate participa și prin depunerea unor oferte prealabile scrise ori prin telefon, în timpul licitației.