Actrița Oana Pellea a acuzat pe pagina sa de Facebook că primăria Craiovei nu a făcut decât să batjocorească memoria tatălui ei, celebrul actor Amza Pellea, prin reamplasarea unui bust de “bronz” ruginit.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Mi-am dat acordul pentru acest bust. Mi s-a spus ca este din bronz... Oricum...diploma, bustul și o plăcuță memoriala este tot ce a făcut Craiova pentru memoria tatălui meu. Mulțumesc... Primăriei Craiova pentru felul in care își arată recunoștința și prețuirea fata de Amza Pellea și cer politicos ca acest bust sa fie casat! Decât așa...mai bine...nimic.”, a scris Oana Pellea.

Primăria Craiova a instalat peste 25 de busturi ruginite, cu urme vizibile de lovituri și lipituri cu adaos de materiale nemetalice - chit auto, în spatele unor blocuri.

Ziarul Pro Oltenia scrie că edilii craioveni au încercat astfel să scape de controale și de o anchetă penală și au hotărât să așeze în spatele unor blocuri busturile dezafectate de pe fosta Alee a personalităților. Craiovenii au avut un șoc imediat ce lucrări ruginite, care au fost prezentate ca fiind din bronz, au fost instalate pe post de obiecte de artă!

În urmă cu mai mulți ani, Primăria Craiova a plătit busturi de bronz pentru a cinsti memoria unor personalități marcante ale Olteniei. Doar că turnarea busturilor a fost un eșec iar materialul a ruginit, semn că hoția iese repede la iveală, mai scrie Pro Oltenia