Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 18 februarie 2020, de la ora 13.00, la finisajul expoziției „Carte Obiect și Desene” a profesorului universitar dr. Ion STENDL. În deschiderea evenimentului, care va avea loc în Sala „Iosif Naghiu” (Calea Griviței 64-66), vor lua cuvântul Prof. univ. dr. Mircea Martin – membru corespondent al Academiei Române, Prof. univ. dr. Ion Stendl și Conf. univ. dr. Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Literaturii Române.

​​Finisajul expoziției 'Carte Obiect și Desene' de Ion StendlFoto: Afis

Finisajul expoziției coincide cu ziua de naștere a artistului, care s-a născut pe data de 8 februarie 1939, la Reșița. Este pictor și gravor, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București, doctor în Arte Vizuale cu o lucrare despre „Estetica, materialele și suporturile desenului, o paralelă între Renaștere și secolul XX” și personalitate de prim rang a artei plastice românești.

Între 1957-1963 studiază la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Pictură Monumentală, avându-i ca profesori pe Ion Popescu-Negreni, Ștefan Constantinescu și Gheorghe Popescu. După absolvirea studiilor este repartizat preparator la Catedra de Pictură Monumentală, iar în 1966 devine asistent, apoi, în 1973, lector, iar din 1990 este numit profesor la Catedra de Artă Murală, la Academia de Artă din București. Din acest an participă la majoritatea expozițiilor naționale de artă românească. În perioada 1971-1972 bursă DAAD la Academia de Stat din Düsseldorf, la profesor Rolf Sackenheim. Din 1993, anual, profesor invitat la Academia Internațională de vară din Beratzhausen – Bavaria. Din anul 2005 este conducător de doctorat la Universitatea Națională de Arte din București.

A organizat și a participat la zeci de expoziții în țară și în străinătate – Tokyo, Buenos Aires, Barcelona, Veneția, Milano, New York, Berlin, Chicago, Ankara, Leipzig.