Festivalul "George Enescu", soprana Adela Zaharia şi baritonul George Petan sunt nominalizaţi la prestigioasele International Opera Awards 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei festivități de premiere care va avea loc la prestigiosul Sadler’s Wells în Londra, pe 4 mai 2020.

Festivalul "George Enescu"Foto: www.festivalenescu.ro

Festivalul Internațional „George Enescu” a fost nominalizat în premieră la International Opera Awards 2020, în contextul promovării tot mai susținute a operei în programul său artistic. Festivalul urmează să-și susțină nominalizarea prezentând juriului programul dedicat operei la ediția din 2019 potrivit https://www.festivalenescu.ro.

La aceeași categorie, dedicată festivalurilor care promovează spectacole de operă, a fost nominalizat celebrul Festival de la Salzburg, precum și alte evenimente de profil precum Donizetti Opera Festival, Festival Castell de Peralada, Macerata Opera Festival și Opera FestivalO19 (Opera Philadelphia). Înființat în 2012, International Opera Awards este un eveniment anual prin care se celebrează opera din întreaga lume.

Potrivit operaawards.org, Intre nominalizatii la prestigoasele International Opera Awards 2020 se numara alti doi artisti romani: soprana Adela Zaharia care a fost selectată la categoria "Young Singer" si baritonul George Petan - la categoria "Male Singer".