Luni seara, incepand cu ora 19.00, Orchestra Filarmonicii Chineze va susţine la Ateneul Român un concert dedicat Anului nou chinezesc, invitat special fiind maestrul Gheorghe Zamfir.

Concert de Anul nou chinezescFoto: Afis

Celebrul dirijor Yu Long va dirija Orchestra Filarmonicii Chineze.

Orchestra Filarmonică din China a fost înfiinţată la Beijing în mai 2000. În ultimii 19 ani, a devenit una dintre cele mai tinere şi mai dinamice orchestre simfonice din China.

Yu Long este în prezent directorul artistic şi dirijor şef al Orchestrei Filarmonicii din China. El este unul dintre cei care dirijează orchestre de top la nivel mondial, între care Filarmonica din New York, Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra din Philadelphia, Orchestra Filarmonicii din Los Angeles, Opera de Stat din Hamburg, Orchestra Filarmonică din Munchen, Orchestra Simfonică Sydney, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra Simfonică din Toronto, Filarmonica din Hong Kong, Filarmonica din Tokyo şi Orchestra Simfonică din Singapore.

La spectacolul de la Ateneul Român dedicat Anului nou chinezesc au fost invitaţi să participe oficiali români, şefi ai misiunilor diplomatice acreditate în România, precum şi reprezentanţi ai comunităţii chineze, companiilor chinezeşti, studenţi.

China Philharmonic Orchestra

Dirijor

YU LONG

Solişti:

WEI SIJUN - dizi (flaut chinezesc de bambus)

WANG YALUN - pian

Invitat special:

GHEORGHE ZAMFIR - nai

Programul concertului:

Béla Bartók

Dansuri populare româneşti, Sz. 56

Guo Wenjing

Chou Kong Shan, concert pentru flaut de bambus şi orchestră, op. 18, nr. 2

Ludwig Van Beethoven

Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în do major, op. 15

Alexander Borodin

Dansuri polovţiene

Gheorghe Zamfir

Danse de la foret pentru nai şi orchestră