În 2020, îl sărbătorim pe compozitorul clasic ale cărui lucrări sunt interpretate cel mai frecvent, în întreaga lume. Cu ocazia celei de a 250-a aniversări a naşterii lui Ludwig van Beethoven (17 decembrie), Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Săptămâna Sunetului și Universitatea Naţională de Muzică București îi provoacă pe melomani şi pe tinerii artişti să se inspire din, să reinterpreteze şi să actualizeze opera „starului“ absolut al muzicii clasice. Pe scurt, „Quoting Beethoven”!

Quoting Beethoven 2020Foto: Forumul Cultural Austriac

Până pe 15 iunie 2020, toți iubitorii de muzică sunt invitați să depună o lucrare personală (sau un fragment) inspirată din creaţia celebrului compozitor, indiferent de gen sau stil.

Fiecare piesă trebuie:

• să aibă o durată maximă de 5 minute;

• să fie prezentată în format mp3 (320 kbps);

• să fie trimisă la adresa beethoven250-bukarest@goethe.de, până la data 15 iunie 2020.

Un juriu specializat, compus din compozitori, muzicieni şi experți va selecta lucrările câștigătoare. Participanţii au şansa să câştige sejururi de formare la Viena şi la Bonn - oraşe importante pentru creaţia lui Beethoven -, sau să-şi asculte lucrările interpretate în concerte publice, pe scena Sălii Radio.

Informații actualizate ale concursului găsiți pe site: www.goethe.de/bukarest/quotingbeethoven sau https://www.bmeia.gv.at/ro/forumul-cultural-austriac-bucuresti/apeluri/cultura/

Pentru a accesa surse despre Beethoven click pe catalogul bibliotecii Goethe-Institut unde găsiți cărți și dvd-uri despre acest subiect - https://bukarest.bibliothek.goethe.de/cgi-bin/koha/opac-shelves.pl?op=view&shelfnumber=32