​Teatrul Stela Popescu: Spectacolul Barbă albastră de Max Frisch in regia lui Alexander Hausvater are premiera pe 19 ianuarie

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 7 ianuarie 2020, 15:24 Actualitate | Cultură


Barba albastra: Repetitie
Foto: Teatrul Stela Popescu
Spectacolul Barbă Albastră, adaptare după Max Frisch, in regia lui Alexander Hausvater va avea loc pe 19 ianuarie la Sala Mică a Palatul Naţional al Copiilor.
Alexander Hausvater va vorbi despre spectacol pe 13 ianuarie de la ora 11 la Sala Studio (sala de repetiţii a Teatrului Stela Popescu) de la Palatul National al Copiilor, informeaza comunicatul teatrului.

Barbă Albastră este un spectacol fascinant, în regia și dramatizarea lui Alexander Hausvater, realizat după romanul omonim al prozatorului elvețian Max Frisch. Max Frisch a scris romanul - senzație, iar Alexander Hausvater l-a adaptat pentru scena Teatrului Stela Popescu ca să introducă publicul într-un univers de vis și imaginație aflat în conflict permanent cu lumea obiectivă și fragilă în care trăim.

Alexander Hausvater : „Dr. Schaad e un om de succes binecunoscut ca doctor și admirat pentru acțiunile sale filantropice, generozitatea și cultura sa. Dr. Schaad e pasionat de jocul de biliard dar preferă să joace singur, fără partener, bazându-se mai curând pe întâmplare decât pe un joc planificat. Căsătorit de șapte ori, e acuzat de moartea celei de a șaptea soții, Rozalinde. Într-o noapte ploioasă Dr. Schaad intră într-un bar de biliard ca să se joace cu bilele colorate dar mai ales cu instanțe și circumstanțe ale relației lui cu Rozalinde. Bilele sunt eliminate una după alta exact ca mărturiile și evidența vinovăției. Romanul lui Max Frisch m-a atras dintotdeauna pentru căutarea identității și al conștiinței la sfârșitul secolului 20. Într-o societate mecanizată plină de automatisme omul devine un simplu obiect pasiv în mâinile unei autorități invizibile care decide nu numai asupra vinovăției dar și asupra capacității de a iubi. În căutarea succesului, confortului, faimei, puterii, omul modern își pierde capacitatea firească de a iubi și de a-și exprima lumea lui interioară.”

Legenda cavalerului Barbă albastră versus straniul destin al doctorului Schaad. Un om, din epoca modernă, dar care poartă în suflet o poveste cu rădăcini în lumea lui Charles Perrault, intră într-un bar de biliard. Experiența închisorii este recentă și tulburătoare, crima de care este acuzat este teribilă. Două povești suprapuse creează un univers magic și plin de suspans, într-un spectacol de teatru, muzică, mișcare, dans și pantomimă. Totul pare un joc de biliard, un joc al eliminării și al singurătății. Jucătorul principal este veșnic îndrăgostit și totuși incapabil să lege o relație profundă cu cineva. O enigmă, în spatele căreia descoperim necesitatea omului de a iubi și de a fi iubit. În centrul enigmei este FEMEIA, cea care dărâmă barierele lumii fizice prin intuiție și forță interioară în căutarea… adevărului.
Echipa care a realizat spectacolul este compusă din Alexander Hausvater – regia, Adina Mastalier – scenografia, Florin Fieroiu – coregrafia, Tibor Cari – sound design, Lucian Moga – sound design, Constantin Şimon – video design. În distribuţie : Dr Schaad - Marius Stănescu, Procurorul - Adrian Ciobanu, Lilian/Gisel/Corinne/Andrea/Dna Jetzer/Jutta - Ada Navrot, Rosalinde Z. - Crina Matei, Dra Schlegel/Dna Hoffer - Irina Cărămizaru, Avocatul apărării/Dl. Bickel/Stocker - Cătălin Frăsinescu, Dna Bickel/Chelnerița - Ana Maria Ivan, Fiul Egon/Judecătorul - Cristian Neacșu, Pfeifer/Tatăl victimei - Sorin Aurel Sandu, Figurație specială - Silvia Maurițiu, Alin Potop, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu.Bilete online: www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro,www.bilet.ro, www.iabilet.ro şi la casa de bilete StarTickets de la Palatul Național al Copiilor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

300 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by