Ludovic Orban a solicitat membrilor Executivului să rezolve problema Academiei de Muzică din Cluj. Premierul a cerut ca, în ședința de luni a Guvernului, să existe un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea construirii unui nou sediu, conform Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Universitatea de Muzică din Cluj se confruntă cu o situaţie foarte gravă, au nevoie de un sediu şi trebuie aprobat indicatorii tehnico-economici. Aţi iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Unde s-a blocat? Verificaţi. Acolo e o situație. Nu o să mai aibă unde să desfăşoare activitatea dacă noi nu rezolvăm aprobarea indicatorilor tehnico-economici, să se poată da drumul la investiţie. Se creează o situație foarte dificilă”, a afirmat Ludovic Orban, la ședința de vineri a Guvernului.

Șeful Executivului a adăugat că vrea să aibă un proiect de hotărâre în acest sens la reuniunea de luni a Guvernului.

„Aş vrea ca la şedinţa de pe data de 30 decembrie să avem avizat proiectul. Dacă au observații, analizați observațiile care sunt formulate, dar la şedinţa de pe 30, vreau să fie pe ordinea de zi, să îl aprobăm”, i-a transmis Orban reprezentantului Ministerului Educației care a participat, vineri, la Palatul Victoria.

În debutul reuniunii Executivului, Ludovic Orban a anunțat că va fi luni o nouă ședință de Guvern. Astfel, premierul le-a transmis miniștrilor să aibă toate avizele la proiectele de hotărâre care reglementează funcționarea ministerelor pentru ca acestea să fie aprobate săptămâna viitoare.