Te-ai întrebat vreodată dacă B.F. Skinner ar reuși să explice de ce nu te poți opri din a-ți verifica în permanență telefonul inteligent? Sau ce ar avea de spus Carl Gustav Jung despre mașina ta scumpă pe care ți-ai achiziționat-o în plină criză a vârstei de mijloc? Te-ai gândit vreodată să apelezi la Erich Fromm pentru a te ajuta în căutarea sufletului-pereche?

Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah TomleyFoto: Editura Trei

Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viață, această carte oferă informații clarificatoare și pătrunzătoare despre motivele pentru care ești așa cum ești și pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi și psihanaliști, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls și mulți alții.

Sarah Tomley este consilier și psihoterapeut, scriitoare și coordonatoare de volume de popularizare a științelor sociale. A coordonat apreciata introducere The Psychology Book, apărută la editura Dorling Kindersley. La aceeași editură, ea a mai publicat (în co-autorat) The Sociology Book și Children’s Book of Philoso.

Cartea oferă abordări inedite și provocatoare ale marilor (și mai micilor) întrebări din viața de zi cu zi:

- Dacă aș fi mai egoist, m-aș distra mai bine?

- Îmi verific telefonul din două în două minute? De ce nu mă pot concentra?

- De felul meu, sunt un om de treabă. De ce îmi ies din minți când sunt la volan?

- De ce mint, când partenera mă întrebă: "Crezi că arăt grasă în hainele astea?"

- De ce șeful meu e atât de malefic?

- De ce seria Harry Potter e atât de atractivă?

- De ce nu pot să pierd din greutate?

- Mi-e teamă să fac schimbări în cariera mea – cum pot să-mi schimb atitudinea?