Targul International de Arta - Supermarket 2008, ajuns la a treia editie, se va desfasura la Stockholm, in perioada 15-17 februarie. La aceasta editie Institutul Cultural Roman va prezenta o selectie de lucrari video apartinand artistului Ciprian Muresan si il va avea ca invitat pe curatorul si teoreticianul Stefan Tiron, informeaza ICR.

Stefan Tiron, va vorbi in cadrul Supermarket Talks, despre cultura alternativa din Romania, vineri, 15 februarie. Stefan Tiron va sustine un seminar despre subcultura otaku, o alternativa locala a unui fenomen global ce se manifesta prin reviste, fanzine, animatii, filme japoneze, gaming si cultura pop, informeaza ICR Stockholm.

Sambata, 16 februarie, va fi proiectat un program de filme ale artistului Ciprian Muresan. Seria se va deschide cu lucrarea "3D Rubliov", un comentariu la filmul clasic "Andrei Rubliov" al regizorului rus Andrei Tarkovsky, si se va incheia cu un remake "Shrek", dupa o scena din filmul "Cainele andaluz", de Luis Bunuel si Salvador Dali. Programul de filme va beneficia de o introducere de Stefan Tiron.

Ciprian Muresan a mai fost prezent la Stockholm in cadrul expozitiei Dada Est ? – Romanii de la Cabare Voltaire ce a putut fi vazuta la Färgfabriken anul trecut.

Supermarket 2008 este un targ international de arta organizat de artisti, fiind conceput ca un spatiu dinamic pentru intalniri, discutii si colaborari experimentale, fara a pune accent pe latura comerciala a targurilor obisnuite de arta.

Proiectul a fost initiat in 2006 de un grup de artisti cu intentia de a explora posibilitatea de a conduce un targ de arta independent, ca o alternativa revitalizanta pentru scena suedeza. In editia din 2008, cele 36 de galerii din Canada, Danemarka, Germania, Olanda Polonia, Statele Unite si Suedia prezente la Supermarket vor avea la dispozitie cei 1600 de metri patrati ai Galeriei Enskilda.