Joi, de la ora 17.00 se deschid porțile Ludotecii Habarnam - Club de joacă și lectură, pe str. Gavril Musicescu, nr. 39/A, cu un Carnaval al personajelor din poveste, prin care este sărbătorită crearea unui loc special dedicat copiilor în zona de sud-vest a orașului și nu numai.

Ludoteca HabarnamFoto: Afis

Programul se continuă vineri, începând cu ora 11.00, cu o sesiune de lectură alături de cunoscuta ilustratoare de cărți pentru copii, Livia Coloji, care a ales să citească “Ursul” de Adrian Oprescu. “Este o carte din care veți afla cum de şi-a pierdut ursul coada, acum multe-multe veacuri, de ce are urechile atât de mici, de ce îi place atât de mult mierea şi, mai cu seamă, cine i-a dat numele „Moş Martin“.”

De la ora 12.00 are loc atelierul demonstrativ “Family fun - atelier de muzică, dans și mișcare pentru întreaga familie. De la ora 17.00 vă invităm la un atelier de dezvoltare socio-emoțională a copiilor cu Manuela Oprea Toma - mamă, psiholog clinician şi psihoterapeut cu experienţă de peste 10 ani, având la bază formare în ştiinţele educaţiei, cu un interes deosebit pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și educația pentru viitor.

De la ora 18.00 părinții sunt invitați la o degustare de vin organizată de Zoltán Szövérdfi-Szép, fondatorul ROVINHUD WINE SHOW, care a pregătit o selecție de 6 vinuri din Banat, Satu Mare și Moldova. Accesul la acest eveniment este pe baza unui bilet de 30 lei/părinte, timp în care copiii lor se pot juca în voie.

Sâmbătă se reia programul în forță cu o sesiune de lectură, de la ora 10.00, avându-l ca invitat pe Donimic Samuel Fritz, om politic european și unchi a 10 nepoți, cunoscut pe plan local pentru activitatea de voluntariat în sprijinul copiilor Federației Române Caritas, fondatorul Timișoara Gospel Project și a altor acțiuni civice.

Atelierele demonstrative de sâmbătă vor avea loc astfel: de la ora 12.00 “Știința veselă" (3-6 ani) cu psihologul Manuela Oprea Toma - un atelier de experimente distractive.

De la ora 17.00 copiii sunt invitati la atelierul demonstrativ “Ilustrații de poveste” cu Dan Ungureanu, cunoscut pentru celebrele ilustrații de cărți, care ne-au făcut să-i îndrăgim și mai mult pe Apolodor, Fram și Micul Prinț și a cărui schițe originale au fost expuse recent la Biblioteca Națională printre #celemaifrumoasecartidinromania, la BOOKerini, târg internațional de carte pentru copii.

Seara încheie maratonul evenimentelor cu un concert de chitară și voce alături de Bogdan Racz, muzician, sunetist și tată devotat. Accesul la concert este de 15 lei/copil, iar părinții au intrarea liberă.

Accesul la petrecere, lecturi și ateliere este gratuit. Accesul la locul de joacă, în afara programului menționat mai sus costă 15 lei/oră, degustarea de vin 30 lei/adult iar copiii au acces liber și 15 lei/copil la concert și părinții au acces liber.

Programul complet al lansării poate fi accesat pe https://www.facebook.com/events/356086561821021/. Pentru rezervări contactati la tel: 0771404702, sau e-mail: ludotecahabarnam@gmail.com.