Spectacolul "Ceapa" de Aldo Nicolaj, un titlu pe cât de simplu, pe atât de surprinzător, în regia lui Dan Tudor, producţie a Teatrului „Stela Popescu”, va fi prezentat în premieră pe 31 octombrie 2019, ora 19, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor. Pe 1 noiembrie, spectacolul va fi reluat la Câmpina, la Casa de cultură de „Geo Bogza”, începând cu ora 19.30, în cadrul Festivalului de teatru „Mircea Albulescu”, ediţia a VII-a.

Spectacolul "Ceapa" de Aldo NicolajFoto: Teatrul Stela Popescu

Cu această nouă producție, Ceapa de Aldo Nicolaj, un titlu pe cât de simplu, pe atât de surprinzător, cei trei creatori ai spectacolului fiind regizorul Dan Tudor, scenografa Corina Grămoşteanu şi muzicianul Vlaicu Golcea, Teatrul „Stela Popescu” își propune să își adauge în repertoriu o comedie cu note grave. În distribuţie îi veţi recunoaşte oe Adrian Păduraru (Piero della Pineda), Alexandra Velniciuc (Giulia), Sorin Aurel Sandu (Oreste), Silvia Stanciu (Bianca), Cătălin Frăsinescu (Mimo Rassi), Ana Maria Ivan (Lucia), Irina Cărămizaru (Liza), Cristian Neacșu (Nando)

Povestea spune că Piero, un prosper impresar, se hotărăște, cu o luciditate rece, să-și pună capăt vieții sale aparent fericite chiar în momentul ei de apogeu. El se "dezbracă" în fața publicului de rolurile pe care le joacă în propria-i viață, exact așa cum s-ar desface foile unei... cepe. Într-un parcurs teatral presărat cu mult umor, autoironie, dar și cu reflecție amară, soția, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar și cei doi copii își redefinesc raporturile cu Piero, spre surprinderea acestuia.

Spectacolul plăsmuit de regizorul Dan Tudor conține imagini surprinzătoare care îl obsedează și îl urmăresc pe eroul principal, o muzică originală creată pe parcursul repetițiilor de compozitorul Vlaicu Golcea, momente de mișcare expresive atent coregrafiate, precum și un decor funcțional realist, cu multiple posibilități de transformare, semnat de scenograful Corina Gramoșteanu.

Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală. Producțiile noastre aduc pe scenă atât artiști consacrați, cât și creatori tineri, la început de carieră, iar textele alese pentru a fi puse în scenă - aparţinând dramaturgiei clasice, moderne şi contemporane - îi provoacă atât pe iubitorii de teatru, cât și pe impătimiții spectacolelor de dans și muzicale să fie martorii unor reprezentaţii cu suflu nou şi spectaculoase.

Următoarele reprezentaţii sunt programate pentru 19 noiembrie, 3 decembrie şi 15 decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Bilete online: www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro,www.bilet.ro şi la casa de bilete StarTickets de la Palatul Național al Copiilor.