Îndrăgostiții de la Ain Sakhri, un obiect sculptat în piatră aflat la British Museum este cea mai veche descriere a unui cuplu făcând dragoste. Bucata de calcit sculptat cu o vechime de 11.000 de ani este o reprezentare a pasiunii arzătoare dintre doi îndrăgostiți. Artefactul este numit după peștera din deșertul Iudean de lângă Betleem, unde a fost identificat în 1933 după descoperirea sa de către un beduin, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Figurina în formă de inimă, de 11 cm (4,3 inci), înfățișează un cuplu ale cărui corpuri se topesc într-unul. Cele două trupuri sunt atât de încâlcite încât nu putem distinge nici măcar genurile figurilor înfățișate. În funcție de unghiul din care o privești, sculpura poate arăta ca un cuplu de îndrăgostiți, un falus, un vagin sau o pereche de sâni.

Potrivit Historia, natufienii se ocupau şi cu creşterea caprelor şi oilor, inclusiv cu împerecherea şi domesticirea lor, motiv pentru care se presupune că au devenit mai atenţi la actul reproducerii și la ideea de fertilitate, si se crede că figurina ar fi fost inspirată de anumite ritualuri de fertilitate.