69 de muzee, galerii de artă, centre culturale străine, art hub-uri şi spaţii alternative vor fi deschise publicului bucurestean în cea de-a 13-a ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor - NAG care are loc vineri, 11 octombrie 2019.

NAG 2019Foto: Afis expozitie

În afara Capitalei, 87 de spaţii culturale din oraşele Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfîntu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara vor anima harta acestui eveniment dedicat culturii contemporane din România.

Potrivit organizatorilor, "diversitatea programului NAG oferă ca în fiecare an posibilitatea publicului de a descoperi cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, și în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală, la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiștilor.

Pentru a marca superstiția, vizualul ediției cu numărul 13 a fost realizat de Răzvan Cornici și presărat de indicii nefaste: „Ilustrația întreagă este inspirată din jocul cu cursa de cai, un joc foarte popular în parcurile de distracții, în special pe litoral. NAG-ul este o cursă, alergi de nebun sperând să vezi cât mai multe. Boxerul este luptătorul, personaj care a fost înfrânt ani de-a rândul dar revine cu o nouă expoziție despre care crede că va fi the one. Luchadorul este curatorul. Vede tot, știe tot, împușcă tot. Motociclistul este galeria nouă, care încearcă să rupă gura târgului cu o expozitie plină de concept și high-tech.”

Program complet NAG#13 București:

https://www.facebook.com/notes/noaptea-alb%C4%83-a-galeriilor-nag/program-complet-nag13-bucure%C8%99ti/2824091044270593/