Filmul ”The Two Popes” în care Anthony Hopkins interpretează rolul Papei Benedict XVI a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Telluride, în Colorado, Statele Unite. Proiecția a adus elogii interpretărilor oferite pe ecran de Anthony Hopkins pentru rolul Papei Benedict XVI și de Jonathan Pryce, care joacă rolul cardinalului Bergoglio, cel care avea să fie Papa Francisc.

Foto:

”Actorii transformă povestea Papei Francisc și a Papei Benedict XVI într-o istorie umană și inspiratoare”, spun criticii de film.

Pelicula surprinde perioada care a precedat momentul retagerii Papei Benedict XVI din funcție (2012-2013) și discuțiile pe care acesta le-a avut cu succesorul său. Cei doi fiind văzuți ca personalități cu abordări opuse în problemele legate de conducerea bisericii, dar pelicula dezvăluie raporturile de prietenie stabilite între ei.

Regizorul Fernando Meirelles, brazilianul care a realizat pelicule precum “City of God” și “The Constant Gardener” a colaborat pentru această producție cu platforma Netflix, filmul fiind programat pentru o lansare limitată în cinema și distribuție online din luna decembrie, potrivit Mediafax.