Pădurile sunt profesia lui, iar lucrul cu arborii, viața lui: Peter Wohlleben, pădurarul care a surprins o lume întreagă cu bestsellerul „Viața secretă a copacilor”, vine pentru prima oară în România!

Viața secretă a copacilor (1)Foto: Hotnews

După ce va vizita o pădure din munții noștri, Peter Wohlleben va poposi pentru puțin timp la București pentru a participa la un eveniment organizat special pentru cititorii săi: Lansarea cărților autorului care ne-a făcut să vedem cu alți ochi copacii pe lângă care trecem, va avea loc joi, 29 august, începând cu ora 19:00, la Seneca Anticafe (București, str. Arh. Ion Mincu, nr.1). Vă invităm așadar la o discuție live între Peter Wohlleben și Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9, alături de Paul Slayer Grigoriu (în calitate de traducător al uneia dintre cărțile autorului din Germania). Un eveniment recomandat celor interesați de copaci, pădure, animalele din ea, de comunități sustenabile și de rolul pădurilor în contextul schimbărilor climatice.

Peter Wohlleben s-a născut în 1964 și de mic și-a dorit să devină ecologist. A studiat silvicultura și s-a angajat la administrația forestieră, iar în prezent administrează o pădure din munții Eifel, unde încearcă să protejeze copacii seculari. Peter a fost invitat în nenumărate emisiuni TV, ține prelegeri și conferințe, și este autorul mai multor cărți despre păduri și protecția mediului. „Viața secretă a copacilor” a fost un instant-bestseller, preferința publicului regăsindu-se și în aprecierile criticilor literari.

Cartea face lumină în desișul întunecat al pădurilor și ne dezvăluie aspecte surprinzătoare despre capacitățile nebănuite ale copacilor. Wood-Wide Web, expresia folosită de autor în carte pentru a reda modalitatea de comunicare a copacilor, a fost larg preluată în media. Informativă și relaxantă, scriitura lui Wohlleben ne învață să prețuim minunile naturii.

De-a lungul timpului, Peter Wohlleben a însoțit familii și clase de elevi în plimbările lor prin pădure, astfel că a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această temă. „Auzi cum vorbesc copacii?” este versiunea bestsellerului „Viața secretă a copacilor” adaptată pentru cei mici — cu povestiri formulate și mai savuros, alături de ilustrații simpatice.

„Pădurea” este o carte practică, plină de informații prețioase și instrucțiuni de bună-purtare în mijlocul naturii. Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Cărțile vor fi disponibile pentru vânzare în cadrul evenimentului.