În perioada 19-31 August 2019, Elite Art Gallery oferă publicului o nouă expoziție, marca #FRESH. Expoziția reunește lucrările artiștilor Maria Bălan și Teodor Ștefan, alți doi câștigători ai concursului de artă vizuală #FRESH, ediția 2019. Deschiderea oficială a expoziției se va ține luni, 19 august, ora 18.30 cu un discurs susținut de membrii comisiei de jurizare.

Expozitia artistilor Maria Bălan și Teodor ȘtefanFoto: Elite Art Gallery

Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră. Juriul #FRESH 2019 a fost compus din Ionuț Theodor Barbu, Florin Mocanu și Rareș Pantea.

Maria Bălan este artist grafician stabilit în București unde a studiat Grafica la Universitatea Națională de Artă din București și Arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ˶Ion Mincu“. Implicată în diverse proiecte artistice, Maria Bălan a participat și la numeroase expoziții naționale si internaționale precum Romanian Desing Week, ˶Răcnet” – afiș politic (București 2018); „Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului” la Muzeul Național al Satului (Bucuresti 2017); „Balkan God”, Golgathakirche (Berlin 2017) sau Trienala de Gravură (Toulouse 2016). Lucrările Mariei Bălan se concentrează pe ilustrație, gravură, pictură și artă murală. În anul 2013 artista a luat premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști din Timișoara. În 2015 a publicat, în ediție limitată, o cartea de artist care a devenit parte din selecția ˶carte de artist” a concursului „Cele mai frumoase cărți din România”.

Teodor Ștefan este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură. Membru UAP din anul 2018, artistul s-a făcut remarcat de-a lungul anilor prin participarea activă în cadrul a numeroase expoziții de grup precum Bienala Internațională de Artă contemporană ˶Nicolae Tonitza” din Bârlad (Noiembrie, 2018); Bienala Internațională ˶Ion Andreescu” din Buzău (Octombrie, 2018); „Bistrița-Orologiul din turn” la Elite Art Gallery (Octombrie, 2018); „Diploma 2017” la Palatul Știrbei din București (Octombrie, 2017) sau „«Noii» îngeri ai dreptății-Începuturile picturii europene în ulei” la Muzeul Județean de artă Ion Ionescu-Quintus din Ploiești (2016). De asemenea, Teodor Ștefan participă activ în tabere de creație, simpozioane artistice și activități de formare profesională.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 19-31 August 2019, la Elite Art Gallery, Piața Națiunile Unite nr. 3-5, bl. B2, parter, București.