Expozitia intitulata Culorile timpului: Arta sinagogala in Moldova si doua workshop-uri internationale cu tema Arta si arhitectura sinagogilor din Romania vor fi organizate in perioada 24 – 28 februarie 2008 la Tel Aviv.

Expozitia Culorile timpului: Arta sinagogala in Moldova, apartinand jurnalistului si fotografului Teodor Raileanu, coordonator de proiect, Dr. Ilia Rodov va fi vernisata duminica, 24 februarie 2008, la Universitatea Bar Ilan, informeaza ICR.

Inaugurarea festiva a workshop-ului international Arta si arhitectura sinagogilor din Romania, in prezenta E. S. Edward Iosiper, Ambasadorul Romaniei in Israel, si a doamnei Colette Avital, membru in Knesset, prin conferinta intitulata Hasidism in Moldova, sustinuta de Prof. Moshe Idel (Departamentul de Gandire Evreiasca, Universitatea Ebraica din Ierusalim) va avea loc duminica, 24 februarie 2008, orele 18:30, Universitatea Bar Ilan.

Workshop-ul international Arta si arhitectura sinagogilor din Romania, la care participa cercetatori si experti din Romania, Ungaria, Polonia si Israel va continua luni, 25 februarie si marti, 26 februarie 2008.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv, in parteneriat cu Departamentul de Arta Evreiasca si Departamentul de Studii Iudaice Multidisciplinare din cadrul Facultatii de Studii Iudaice, Universitatea Bar Ilan.