​Dundu, o păpuşă uriaşă, creată în 2006 în Germania, este aşteptată să facă spectacol la sfârșitul acestei săptămâni în centrul istoric al Sibiului, unde are loc Festivalul Internaţional de Teatru (FITS).

HotNews.roFoto: Hotnews

Primele reprezentaţii ale lui Dundu - care exprimă emoții spunând povestiri universale despre comunitate - sunt programate vineri, de la orele 21.15 şi 21.45, pe bulevardul pietonal Nicolae Bălcescu şi apoi în Piaţa Mare din Sibiu. Vor fi reprezentații în centrul Sibiului și sâmbătă, de la ora 22.00, și duminică, de la ora 21.00.

Dundu este o păpuşă iluminată, de mari dimensiuni, creată în 2006, care a încântat spectatori din toată lumea. În limba germană, denumirea păpuşii vine de la du und du (tu şi tu), iar acest proiect artistic îşi propune să transcendă culturi şi să conecteze mulţimi, potrivit prezentării spectacolului.

"Dundu este o fiinţă blândă, ce străbate publicul cu uşurinţă şi graţie. Utilizând muzică live şi experienţa îndelungată în teatru de păpuşi, compania ne oferă o experienţă vizuală, interactivă şi mobilă de excepţie. E greu să descriem în cuvinte cât de captivantă este această siluetă strălucitoare. Spectacolul 'Dundu, păpuşa uriaţă' prinde viaţă pe muzica fără seamăn a harpei specifice Africii de vest, denumită Kora. Piesele au fost concepute special pentru acest spectacol de Stefan Charisius şi de Matthias Schneider-Hollek", mai spun organizatorii spectacolului.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se încheie duminică seară.