Trupa Vama a lansat piesa "Pe de rost”, cu un mesaj critic la adresa sistemului românesc de învăţământ: "Sunt un număr, într-un sistem / N-am voie să-ntreb, învăț pe de rost".

VamaFoto: Hotnews

Videoclipul melodiei a fost realizat de Octav Gheorghe, iar în 14 ore de la lansare piesa a strâns peste 35.326 de vizualizări.

"Am note mari, dar nu-mi place nimic / Sunt un număr, într-un sistem / N-am voie să-ntreb, învăț pe de rost / Numai proștii intreabă, e rușinos; Scoală, îți amintești? / Ce mic eram, cum mi-ai promis c-ai să mă crești... / Școală, cum naiba vrei să cresc / Dacă e o rușine să greșesc.

Pe de rost, pe de rost, pe de rost ca un prost / Nu mai vreau pe de rost, pe de rost, ca un prost / Deci școală, la revedere / Ești prea departe, de visele mele / Scoală, la revedere, Mă duc să învăț de la visele mele", sunt o parte din versurile piesei "Pe de rost”, scrise de Tudor Chirilă.

"Inițial am vrut să scriem despre o oală:) Apoi, ne-am gândit la o coală. Și după aia a ieșit un cântec despre școală. Care e încă în oală:)", a scris Chirilă pe Facebook, vineri dimineață.

Coregrafia şi dansul aparţin Allei, iar în videoclip apar, între alţii, Anca Androne, Andrei Runcanu, Natalia Pavlu.