​​Pelicam, singurul festival de film din România dedicat mediului înconjurător, oferă anul acesta publicului său, în premieră, ocazia de a contribui într-un mod plăcut și eficient la menținerea spațiilor dedicate proiecțiilor și activităților din festival. Pelicam va avea loc între 20-23 iunie la Tulcea.

Pelicam 2019Foto: Pelicam

Reciclatul poate fi și distractiv, și asta o vor experimenta cei care vin la festival. O instalație artistică în formă de pește, la umplerea căreia poate contribui oricine: atenție, peștele se hrănește doar cu plastic și va fi amplasat pe malul Lacului Ciuperca, lângă campingul Pelicam, unde seara au loc și proiecții de film.

În toate locațiile festivalului se vor găsi recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în timp ce pentru partea de food a festivalului, se vor folosi doar ambalaje biodegradabile si compostabile (ex: tacâmuri, veselă). Ne propunem ca împreună cu partenerul nostru, Biodeck, să amenajăm spații speciale în care vom amplasa recipiente destinate exclusiv resturilor organice (alimentare) și materialelor biodegradabile și compostabile. La finalul festivalului, acestea vor fi colectate și compostate de catre Biodeck, alături de care avem ca obiectiv compostarea integrală a deșeurilor organice, iar pe partea de reciclare avem sprijinul JT Grup Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea.

Cu fiecare ediție, numărul evenimentelor Pelicam crește, iar în avans de festival sunt organizate proiecții și activități speciale pentru localnici. În săptămâna 11 - 16 iunie, tulcenii vor putea urmări filme în locații inedite, evenimente deschise tuturor celor dornici să experimenteze seri plăcute alături de prieteni și familie - ocazie unică de a viziona documentare premiate, în proiecție unică în România, în aer liber.

De marți până joi: 11-13 iunie, la Centrul Cultural Jean Bart vor avea loc proiecții speciale, pentru copii, unde vor rula filme de animație și documentare (scurtmetraje, lungmetraje) din Franța și SUA, începând cu ora 9. Printre filmele selectate se numără: Petits Malins (Micuții șireți), Le Grand Mechant Renard (Vulpea cea mare și rea), La vie secret du jardin (Viața secretă a grădinii), Une ferme sauvage (Ferma sălbatică). Proiecțiile vor fi însoțite de discuții cu teme educative pornind de la aspecte ilustrate în filmele prezentate, concepute sub forma unei “Ore de Film”. Programul educativ Pelicam este realizat în parteneriat cu Cinemobilul - Caravana Cinematografică.

În serile de joi până duminică (13-16 iunie), începând cu ora 21.00, se vor organiza proiecții de film la Casa Avramide, în Parcul Victoria, pe malul Lacului Ciuperca și la Monumentul Independeței. Tot în weekend, Simion Tănase & Mădălina Grosu, tulceni, vor face un mural pe peretele CFR, la doi pași de Dunăre.

Aceasta este doar încălzirea, iar din 20 iunie vă așteptăm la Tulcea cu și mai multe filme despre mediu și oameni, proiectate în premieră națională la Pelicam, pe marginea cărora vom putea dezbate alături de regizori, producători și specialiști de mediu.

Ne poți urmări pe:

https://www.pelicam.ro/| FB: https://www.facebook.com/PelicamIFF

***

Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Institutului Cultural Român, Primăriei Muncipiului Tulcea, Consiliului Județean Tulcea, Uniunii Cineaștilor din România și Fundației pentru Parteneriat.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevărul, Hotnews, Agerpres, DIGI 24, Glamour România, Times New Roman, Scena 9, PressOne, Cinemagia, Ziarul Metropolis, IQads.

Parteneri media locali: Radio Delta, Realitatea de Tulcea, Tulcea Noastră, Dobrogea News, Ziarul de Tulcea.