Programul evenimentelor organizate de ArCuB (Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti) debuteaza in 2008 cu o productie teatrala proprie. Este vorba de spectacolul de teatru IARNA de Evghenii Griscovet, care va avea premiera absoluta, pe scena Salii ArCuB, in data de 13 si 15 februarie, de la ora 19:00.

Evghenii Griscovet, tanar dramaturg si actor rus contemporan, este unul dintre cei mai cititi si montati autori in Rusia si nu numai. Despre textul piesei, regizorul spectacolului, Eliza Bercu-Bodeanu spune ca: “din multitudinea de texte moderne din toata lumea, care au posibilitatea sa circule rapid peste tot, Griscovet este o prezenta speciala si surprinzatoare prin felul lui de a scrie. El nu inventeaza nimic ci doar stie sa readuca din memorie lucruri uimitor de simple, de multe ori, am zis noi, neinsemnate si tu, interpret sau cititor, nu ai decat sa le retraiesti impreuna cu acele personaje. Griscovet te obliga sa te intorci pe o anumita portiune de drum din viata peste care ai trecut ireversibil (normal), fulgerator, adesea facand pasi giganti din dorinta naiva de a trece mai repede peste timpul cand eram tineri si prosti ca sa ajungem o data sa fim mari, puternici, frumosi, impliniti, faimosi, iubiti... Este atat de bine sa fie cineva langa tine atunci cand esti tanar si fara experienta ca sa te faca sa pretuiesti si sa te bucuri de perioada in care si greselile si esecurile si neimplinirile, toate erau nespus de frumoase pentru ca... “.

Pe scena, trei minunati actori, Ioana Abur, Vitalie Bantas si Ion Grosu, au de parcurs cu fiecare reprezentatie un drum important pentru ei, pentru personajele lor, important pentru noi. Intr-un decor imaculat creat de scenografa Sanda Mitache, acompaniati de efectele sonore realizate de muzicianul Radu Captari si indrumati cu pricepere de coregrafa Violeta Captari, piesa de teatru capata poezie si metafora.

Spectacolul Iarne te obliga, atat ca actor cat si din pozitia de spectator, sa-ti amintesti sau sa inveti repede ce inseamna regasirea lucrurilor marunte care ne rascolesc, care marcheaza si ne construiesc viata.