Descoperire în Marea Britanie: mormântul „omului elefant” a fost găsit după 130 de ani
Joseph Merrick s-a născut în 1862 și a ajuns o atracție a spectacolelor cu ciudățenii, dar și un caz medical special. După moartea lui din 1890, scheletul lui Merrick a fost păstrat la Spitalul Regal din Londra drept un specimen anatomic. Totuși, locul în care se afla țesutul moale al bărbatului a rămas un mister timp de mai mult de un secol.
Pentru a găsi mormântul, autoarea a studiat înregistrările cimitirului din anul morții lui Merrick și a aflat că acesta a fost dus la Cimitirul și Crematoriul Londonez din apropiere de Epping Forest.
Autoarea, care i-a scris și biografia lui Merrick, a spus că aceste căutări au început în momentul în care și-a pus întrebări despre locul în care se află rămășițele bărbatului.
„M-am gândit că probabil rămășițele se află în același loc în care se află și cadavrele victimelor lui Jack Spintecătorul, pentru că au murit în aceeași localitate”. Apoi, Mungovin a dat peste registrele cimitirului unde a găsit însemnat și numele lui Joseph Merrick.
Autoarea este sigură în proporție de 99% de acuratețea informațiilor. „Totul se leagă, prea mult ca să spun că avem de-a face cu o coincidență”, a declarat ea. Autoritățile au în plan să construiască o mică placă comemorativă în locul descoperirii.
După cazul bărbatului a apărut și filmul intitulat „Omul elefant”, în care Anthony Hopkins joacă unul dintre rolurile principale.

O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent