Locul de veci nemarcat al lui Joseph Merrick, bărbatul cunoscut și sub numele de „omul elefant”, a fost găsit în Londra de către autoarea Jo Vigor-Mungovin. Porecla de „om elefant” i-a fost dată lui Merrick din cauza aspectul său fizic ciudat produs de un defect congenital, efect al sindromului Proteu, scrie The Independent.

Joseph Merrick 1889Foto: Wikipedia

Joseph Merrick s-a născut în 1862 și a ajuns o atracție a spectacolelor cu ciudățenii, dar și un caz medical special. După moartea lui din 1890, scheletul lui Merrick a fost păstrat la Spitalul Regal din Londra drept un specimen anatomic. Totuși, locul în care se afla țesutul moale al bărbatului a rămas un mister timp de mai mult de un secol.

Pentru a găsi mormântul, autoarea a studiat înregistrările cimitirului din anul morții lui Merrick și a aflat că acesta a fost dus la Cimitirul și Crematoriul Londonez din apropiere de Epping Forest.

Autoarea, care i-a scris și biografia lui Merrick, a spus că aceste căutări au început în momentul în care și-a pus întrebări despre locul în care se află rămășițele bărbatului.

„M-am gândit că probabil rămășițele se află în același loc în care se află și cadavrele victimelor lui Jack Spintecătorul, pentru că au murit în aceeași localitate”. Apoi, Mungovin a dat peste registrele cimitirului unde a găsit însemnat și numele lui Joseph Merrick.

Autoarea este sigură în proporție de 99% de acuratețea informațiilor. „Totul se leagă, prea mult ca să spun că avem de-a face cu o coincidență”, a declarat ea. Autoritățile au în plan să construiască o mică placă comemorativă în locul descoperirii.

După cazul bărbatului a apărut și filmul intitulat „Omul elefant”, în care Anthony Hopkins joacă unul dintre rolurile principale.