Descoperire în Marea Britanie: mormântul „omului elefant” a fost găsit după 130 de ani

de Gabriela Florea     HotNews.ro
Duminică, 5 mai 2019, 23:42 Actualitate | Cultură


Joseph Merrick 1889
Foto: Wikipedia
Locul de veci nemarcat al lui Joseph Merrick, bărbatul cunoscut și sub numele de „omul elefant”, a fost găsit în Londra de către autoarea Jo Vigor-Mungovin. Porecla de „om elefant” i-a fost dată lui Merrick din cauza aspectul său fizic ciudat produs de un defect congenital, efect al sindromului Proteu, scrie The Independent.

Joseph Merrick s-a născut în 1862 și a ajuns o atracție a spectacolelor cu ciudățenii, dar și un caz medical special. După moartea lui din 1890, scheletul lui Merrick a fost păstrat la Spitalul Regal din Londra drept un specimen anatomic. Totuși, locul în care se afla țesutul moale al bărbatului a rămas un mister timp de mai mult de un secol.

Pentru a găsi mormântul, autoarea a studiat înregistrările cimitirului din anul morții lui Merrick și a aflat că acesta a fost dus la Cimitirul și Crematoriul Londonez din apropiere de Epping Forest.

Autoarea, care i-a scris și biografia lui Merrick, a spus că aceste căutări au început în momentul în care și-a pus întrebări despre locul în care se află rămășițele bărbatului.

„M-am gândit că probabil rămășițele se află în același loc în care se află și cadavrele victimelor lui Jack Spintecătorul, pentru că au murit în aceeași localitate”. Apoi, Mungovin a dat peste registrele cimitirului unde a găsit însemnat și numele lui Joseph Merrick.

Autoarea este sigură în proporție de 99% de acuratețea informațiilor. „Totul se leagă, prea mult ca să spun că avem de-a face cu o coincidență”, a declarat ea. Autoritățile au în plan să construiască o mică placă comemorativă în locul descoperirii.

După cazul bărbatului a apărut și filmul intitulat „Omul elefant”, în care Anthony Hopkins joacă unul dintre rolurile principale.

18764 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version