Un documentar despre cum unii dintre preoții catolici au abuzat sexual măicuțe în diferite părți ale lumii a fost retras de către canalul de televiziune franco-german Arte după ce un preot l-a reclamat la Curtea germană, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Investigația media cu buget mare ”Sex Slaves in the Catholic Church” (Sclave sexuale în Biserica Catolică), a fost difuzat în martie și a fost vândut la scară internațională de atunci.

Difuzarea sa a venit la câteva săptămâni după ce Papa Francisc a recunoscut că unii preoți au folosit măicuțe ca pe ”sclave sexuale”.

Revista Vaticanului pentru femei a reclamat că anumite măicuțe au fost forțate să facă avorturi.

Arte a spus marți pentru AFP că a fost forțat luna aceasta să retragă documentarul de pe site, după ce un tribunal din Hamburg a emis o interdicție temporară de difuza filmul după ce un preot a înregistrat o plângere.

Tribunalul a spus pentru AFP că, în plângerea sa, preotul a spus că este ”recognoscibil” din interviul dat de o măicuță.

În interviu, măicuța ”a dat impresia că preotul a forțat o soră să facă sex ămpotriva voinței sale”.

Canalul TV a spus că va contesta decizia.

Filmul a fost cel mai vizualizat documentar al anului până acum pe Arte Franța, înregistrând 1, 5 milioane de privitori live și alți 1, 7 milioane ulterior.