





Muzicieni romani la festivalul Stockholm New Music
Tema editiei din acest an este „Tradition in Transition”, si timp de opt zile vor avea loc aproximativ 50 de evenimente (concerte, seminarii, instalatii audio-video si de arta) in mai multe locatii din Stockholm dupa cum informeaza pagina web a festivalului http://www.stockholmnewmusic.se.
Miercuri, 20 februarie la ora 14.00, compozitoarele Violeta Dinescu, Doina Rotaru si Diana Rotaru se vor afla la sediul ICR Stockholm pentru a-si prezenta cele mai noi lucrari si pentru a discuta despre muzica romaneasca contemporana.
Trio Contraste, ansamblu alcatuit din Ion Bogdan stefanescu (flaut), Sorin Petrescu (pian) si Doru Roman (percutie), va concerta pe data de 21 februarie la ora 22.00, in sala Oscar II a complexului Nybrokajen 11. Repertoriul va consta in piese semnate de compozitoarele romance Irinel Anghel, Maia Ciobanu, Violeta Dinescu, Laura Manolache, Doina Rotaru si Diana Rotaru.
Ansamblul Trio Contraste este infiintat in 1986, an in care si obtine premiul Uniunii Compozitorilor din Romania. in anul 1990 obtine Stipendienpreis la Darmstadt - Germania.
Trioul este invitat permanent la festivalul international Saptamana Muzicii Contemporane, ce se desfasoara anual in luna mai la Bucuresti. Participa la festivaluri din intreaga lume.
Trio-ului i-au fost dedicate lucrari de catre toti compozitorii romani importanti. Pe langa un repertoriu amplu de muzica contemporana, Trio Contraste interpreteaza si muzica clasica, jazz si folclor, in aranjamente proprii.
Violeta Dinescu a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti cu specializarile compozitie, pian si pedagogie. in 1980 a fost primita in Uniunea Compozitorilor din Romania. Din 1989 locuieste si isi desfasoara activitatea in Germania. Detine 50 de premii internationale. Este invitata in mod constant sa sustina conferinte si seminarii la universitati din SUA si a desfasurat de asemenea numeroase activitati didactice in Germania. in prezent preda la Universitatea din Oldenburg.
Doina Rotaru a urmat studii de compozitie la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde si preda din anul 1996. Creatiile sale incununate de numeroase premii au fost interpretate in festivaluri internationale de muzica contemporana din Europa, America si Australia. A compus pentru ansambluri si solisti din Franta, Germania, Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Islanda si Suedia. Creatia ei cuprinde simfonii, concerte pentru flaut, clarinet, violoncel, saxofon, percuție, viola, orchestra de camera.
Diana Rotaru a urmat studii universitare si master la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. A studiat ca bursier Erasmus la “Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris”. A obtinut numeroase premii, printre care premiul “George Enescu” ex-aequo (Bucuresti 2003 si 2005), Premiul Irino (Tokyo, 2004) pentru muzica orchestrala si “Prometheus Prize-Opera Omnia” (Bucuresti, 2005). Compozitiile ei sunt interpretate in concerte din Europa si Japonia. Creatia ei include muzica de camera si orchestrala.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8