Zeci de schelete din neolitic au fost descoperite astăzi în regiunea Oxfordshire din Marea Britanie. Scheletele au fost găsite de către o echipă de ingineri care lucra la montarea unor țevi de apă. Experții sunt de părere că rămășițele umane datează de aproape 3000 de ani, conform CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rămășițele, în număr de 26, pot data chiar din Epoca Fierului sau din perioadele romane. Alături de aceste oseminte a mai fost găsită și o colecție de unelte.

Arheologii sunt de părere că persoanele decedate ar fi fost victimele ale sacrificiului uman. De exemplu, printre corpurile găsite se afla și scheletul unei femei care a avut picioarele tăiate și brațele legate în spatele capului, ceea ce a indus ideea că aceste corpuri ar fi fost supuse torturilor înainte de deces. De asemenea, o altă persoană a fost găsită cu craniul plasat lângă picioare.

Tot arheologii consideră că rămășițele aparțin unor persoane care făceau parte din aceeași comunitate și care erau implicați în munca de la Uffington White Horse, o sculptură preistorică făcută din cretă albă aflată pe un deal din apropiere.

„Descoperirile ne oferă o nouă perspectivă asupra modului în care trăiau și mureau comunitățiile din trecut, comunități despre care nu șțim foarte multe”, a spus Paolo Guariano, directorul proiectului arheologic din Cotswold.

„Dezvăluirile acestea ne ajută să analizăm artefacte, oase de animale și schelete umane aduc cu ele un impact mult mai mare. De asemenea, ne ajută să adăugăm noi informații importante legate de istoria comunităților care au ocupat aceste regiuni cu mulți ani în urmă”, a mai adăugat Guariano.

Echipa arheologică a ridicat rămășițele de la locul descoperirii pentru a le investiga în continuare.