Începând cu 10 aprilie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național „I.L.Caragiale”, amatorii de artă naivă îl vor putea reîntâlni pe unul dintre creatorii cei mai recunoscuți ai domeniului, artistul țăran Gheorghe Ciobanu din satul Bălțați (Iași), ale cărui lucrări se regăsesc azi nu doar în România, ci și în colecții din SUA, Canada, Austria, Franța, Italia, Germania.

Gh. Ciobanu expune la TNBFoto: Poster

Pe lângă numeroase picturi care încântă ochiul prin luxurianța culorilor și excepționala bogăție a detaliilor, Gheorghe Ciobanu va expune de astă dată și câteva originale ”icoane țărănești”, pictate pe lemn cioplit.

ZI DE PAȘTI LA IARBĂ VERDE este titlul sub care e prezentată expoziția care se vernisează miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 18.00, în apropierea Sărbătorilor Pascale. „Mi-am dorit expoziția de Paște, icoanele fiind compatibile cu Sărbătoarea Învierii, deși am și compoziții în pictură de inspirație creștină- explică artistul. (…) Prin concentrarea mea asupra detaliului vreau să arăt perfecțiunea lucrului lui Dumnezeu, frumusețea și poezia Creației Sale. Lumea este frumoasă așa cum a făcut-o El. (…) Ne trebuie atât de puțin ca să fim fericiți! Eu, când stau în genunchi și pictez, mă rog la Dumnezeu să-mi dea și mie puțină frumusețe să pun în tablourile mele, din cea multă pe care el a pus-o în creația Sa. Iar când începe să se lege tabloul, să apară de sub pensulă, atunci simt o bucurie și o plinătate care mă vindecă de toate relele și mă face fericit”.

O fericire pe care o dorim împărtășită și de cei ce vor vizita expoziția, care rămâne deschisă până la data de 3 mai 2019. Programul de vizitare: zilnic, între orele 10.00 – 18.00.