Ambasada Republicii Islamice Iran, Ambasada Republicii Kazakhstan și Ambasada Republicii Turkmenistan împreună cu Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” vă așteaptă pe 17 martie 2019 la sărbătorirea Zilei Internaționale Nowruz.

Festivalul NowruzFoto: Poster

Potrivit organizatorilor, evenimentul va include momente de muzică și dans tradiționale iraniene, turkmene și kazahe, demonstrații meșteșugărești, degustări de măncăruri tradiționale și se desfășoară între orele 11.00 și 16.00.

Numele sărbătorii Nowruz e compus din cuvintele de origine persană nev („nou”) și ruz („zi”) care au înțelesul de ziua cea nouă, sărbătorea coincide cu echinocțiul de primăvară - 21 martie și sugerează ideea de renaștere, de reînnoire.

Din 2010 Nowruz-ul face parte din Patrimoniul mondial UNESCO, fiind o zi celebrată în mai multe țări precum Afghanistan, Albania, Azerbaijan, Macedonia, India, Iran, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Turcia, Turkmenistan. Promovează pacea, solidaritatea și diversitatea culturală între generații și comunități diferite.