Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe spectatorii de toate vârstele la premiera lunii martie: baletul ,,Alice în Țara Minunilor”. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, va avea avanpremiera pe 1 martie, de la ora 18:30, la Sala Mare, iar premiera în zilele de 2 și 3 martie, de la orele 17:00, respectiv 11:00. Spectacolul are reprezentanții programate în zilele de 9, 10, 16 și 17 martie, iar biletele sunt disponibile in rețeaua bilete.ro.

Alice in Tara MinunilorFoto: Opera Comica

”Alice este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei noastre și, totodată, povestea care a cunoscut nenumărate ecranizări în ultima jumătate de secol. Eroina este pentru noi toți un exemplu de curaj și imaginație fără limite. Peripețiile sale fantastice continuă să încânte generațiile de astăzi, așa cum i-au fascinat odată și pe părinții lor. Iar când Țara Minunilor este Opera Comică pentru Copii, Alice suntem fiecare dintre noi. Să înceapă visul!” - transmite doamna Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii.

Celebra balerina Corina Dumitrescu, recunoscută și apreciată în lumea artistică, este creatoarea mai multor superproducții prezentate la Opera Comică pentru Copii și foarte îndrăgite de cei mici, printre care ,,Cenușăreasa”, ,,Albă ca Zăpada”, ,,Fetița cu Chibrituri” și ,,Jack și Vrejul de Fasole”. Spectacolul ,,Alice în Țara Minunilor” este o invitație de a păși, din nou, în lumea magică a baletului și de a ne reîntâlni cu binecunoscuta poveste a lui Alice transpusă într-un cadru feeric.

Potrivit Biroului de presa al Operei Comice pentru Copii in luna martie sunt invitati la alte doua spectacole : "Arlechino și Colombina" și "Erus și Valea Răbdării"

Arlechino și Colombina se întorc la OCC

Din 2 martie, simpaticii servitori ,,Arlechino și Colombina” se întorc în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, în spectacolul de operă cu același nume, o adaptare după opera ,,La serva padrona” (,,Servitoarea stăpână”) de Giovanni Battista Pergolesi. Cele două personaje au o nouă misiune de îndeplinit: s-o ajute pe servitoarea Serpina să pună mâna pe averea stăpânului său. Acesta, un bătrân bogat dornic să scape de cicăleala Serpinei, îi cere lui Arlechino să-i găsească repede o soție. Arlechino și Colombina pun la cale o farsă bătrânului Uberto, care se trezește însurat cu forța. Cei care vor să îi întâlnească pe Arlechino și pe Colombina sunt invitați să cumpere bilete la reprezentațiile din 2, 3, 9 și 10 martie, de la orele 10:00 și 11:30.

Spectacolul ,,Erus și Valea Răbdării”, 22 reprezentații în luna martie

Din 9 martie, mult așteptatul spectacol de teatru ,,Erus și Valea Răbdării”, în regia Irinei Slate, după cartea lui Alec Blenche, revine pe scena Sălii UnderGrant. Copii sunt invitați să pornească alături de voinicul Erus într-o aventură plină de peripeții în Valea Răbdării. Cei mici au ocazia să se bucure de o poveste despre prietenie și despre înțelegere, care aduce în prim plan răbdarea, una dintre cele mai prrețioase virtuți ale omului. La cererea mare a publicului, spectacolul are programate, în total, 22 reprezentații în zilele de 9, 10, 16, 17, 23 și 24 martie.