Elite Art Gallery vă invită în perioada 14 februarie-23 martie 2019 să vizionaţi expoziţia de grup cu titlul „Privește-mă pentru ultima oară”. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și reuneşte lucrările artiştilor Ioana Băltan, Theodor Grigoraș, Bogdan Sassu și Andrei Simion. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 14 februarie, ora 18.30. Prin prisma efemerității întâlnirilor noastre, demersul artistic se construiește în jurul emoției. Expoziția se definește printr-un discurs despre identitate, marcat de expresivitatea portretului și unicitatea petelor picturale. Conceptul este construit în jurul ființei umane ca reper și motiv de interpretare vizuală.

Expoziția de grup Privește-mă pentru ultima oarăFoto: Afis

„Privește-mă pentru ultima oară” căci acest moment este irepetabil, marcat de trecerea timpului și încărcat de semnificații ascunse.

„Nicidecum melancolic, prezentul poartă cu el urmele trecutului și năzuințele viitorului iar acest adevăr se reflectă pe fețe dezbrăcate de frică, rușine sau nebunie. Expoziția reprezintă o realitatea tradusă prin portrete și figuri a căror lumi se completează prin particularități distincte și perspective proprii de interpretare. Lucrările semnate de Ioana Băltan se construiesc în jurul unui irațional voit ce urmărește reacții dezinvolte și emoția pură. Fiecare portret schițează stări alimentate de frici a căror sursă o reprezintă un context confuz marcat de strigăte sugrumate de o liniște mută. Artistul Theodor Grigoraș creionează trecerea de la nonfigurativ la portret prin construcții grafice de sinteză. Astfel, prezența relativă a ființei umane se diluează în căutări de factură nepământească. Meditând asupra societății Bogdan Sassu descoase sensul trăirilor umane prin prisma raportului de apartenență la un mediu socio-cultural distinct. În cheia acestor căutări, interpretarea văzutului își fixează repere în trecut și în experiențe cu o deosebită încărcătură emoțională. Aflate la granița dintre suprarealism și simbolism lucrările lui Andrei Simion descriu o lume dedată oniricului în care personajele construiesc un fantastic tacit. Desprinse de realitate lucrările „iau naștere dintr-un univers intim” a cărui fir narativ descrie inefabilul”. Ana Neagoe

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 14 februarie-23 martie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.