Imagini din timpul vizitei făcute de Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord, în 1971, apar în cel mai recent videoclip al piesei "Give Stupidity a Chance" ("Dați prostiei o șansă") lansate de legendara trupă britanică Pet Shop Boys.

Pet Shop BoysFoto: petshopboys.co.uk

Noua melodie a Pet Shop Boys - inclusă pe albumul "Agenda" - este o satiră la adresa președintelui american Donald Trump, precum și a susținătorilor Brexitului.

Unul dintre membrii grupului, Neil Tennant, a explicat că melodia este "o satiră la adresa conducătorilor politici de proastă calitate din lumea modernă".

"Să vorbim ca de la bărbat la bărbat/ Puicuțele sunt totdeauna pregătite/ Trebuie să le înșfaci de câte ori poți”, sunt câteva dintre versurile melodiei, aluzie la controversate declarație a lui Trump privind femeile.

În videoclipul melodiei apar, chiar la început, imagini cu Nicolae Ceauşescu, din timpul vizitei făcute de acesta în Coreea de Nord în 1971. Ceaușescu este primit cu un grandios spectacol de propagandă, model pe care ulterior l-a impus și în România.

Trupa electro-pop Pet Shop Boys - alcătuită din Neil Tennant şi Chris Lowe - a vândut peste 50 de milioane de albume în întreaga lume. Piese precum "West End Girls", "It's a Sin", "Always on My Mind", "Go West" se numără printre hiturile grupului.