Muzeul Luvru din Paris este cel mai vizitat din lume și a bătut toate recordurile cu peste 10 milioane de vizitatori în 2018, un număr fără precedent, potrivit conducerii instituției, relatează France24.

LuvruFoto: USER UPLOADED

”Pentru prima dată în istorie și cred că pentru prima dată în istoria muzeelor, peste 10 milioane de turiști au vizitat Luvrul în 2018”, a spus Jean-Luc Martinez, președintele CEO al instituției.

Astfel, muzeul Luvru a înregistrat o creștere cu 25% a numărului de vizitatori cu 10,2 milioane de persoane față de 8,1 milioane în anul 2017, bătându-și astfel propriul record din 2012, când nu mai puțin de 9,7 milioane de oameni au trecut pragul instituției care adăpostește opere de artă celebre.

În 2017, muzeul a fost urmat în clasament de Muzeul Național din China care a înregistrat 8 milioane de vizitatori, și abia pe locul trei s-a plasat celebrul Muzeu de Artă Metropolitan Museum din New York, cu 7,3 milioane de vizitatori.

Potrivit lui Martinez, recordul s-ar datora unei revigorări a turismului internațional din capitala Franței, după o scădere cu 30% în ultimii ani ca urmare a atacurilor teoriste.