Filmul "La soledad" realizat de Jaime Rosales a fost surpriza serii de duminica la ceremonia de decernare a premiilor Academiei spaniole de film, informeaza AFP. Pelicula a fost recompensata cu Goya pentru cel mai bun film si cea mai buna regie. Premiile Goya sunt pentru cinematografia spaniola echivalente Oscarurilor americane.

Lungmetrajul "La Soledad" a fost prezentat la ultima editie a festivalului de la Cannes in sectiunea "Un certain regard".

Pe langa Goya pentru cel mai bun film, "La soledad", care povesteste viata unei femei care trece prin momente dificile, filmul si-a mai adjudecat premiul pentru cea mai buna regie si premiul pentru cea mai buna speranta masculina, revenit lui Jose Luis Torrijo.

Goya pentru cea mai buna actrita a revenit lui Jose Luis Torrijo pentru rolul din "Seven Billiards Tables" in timp ce, premiul pentru cel mai bun actor i-a fost decernat lui Alberto San Juan pentru rolul din filmul "Under the Stars" .

El orfanato, cel mai vizionat film din Spania in 2007 ( vizionat de peste 3 milioane si jumatate de spanioli) a obtinut sapte premii GOYA: premiul pentru Cel mai bun scenariu original (Sergio Sanchez), Premiul GOYA pentru cel mai bun regizor (debut), Premiul GOYA pentru efecte speciale, GOYA pentru Cel mai bun sunet, Cea mai buna scenografie si productie.

"Las Trece Rosas" a obtinut patru premii GOYA, printre care si cel pentru imagine.