La concursul organizat de Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, din cadrul Teatrului Național „I.L. Caragiale”, pentru finalul piesei neterminate INSULA de Mihail Sebastian, au fost înscrise 44 de texte.

În urma citirii acestor variante de final de piesă, juriul format din Marina Constantinescu, Cristiana Gavrilă și Andrei Marinescu a reținut în selecția finală următoarele 5 texte:

1. Motto: „Nu vă consolați cu gândul că vremurile sunt nedrepte. Nedreptatea lor morală nu ne face pe noi mai drepți, câinoșenia lor nu e de ajuns pentru ca, neputându-le accepta, să ne socotim deja oameni.” (Boris Pasternak) – autor Ruxandra Țuchel

2. Motto: „Unde este această insulă dacă nu în noi înșine?” (Octavian Paler) – autor Andreea Nanu

3. Motto: „De două mii de ani” – autor Radu Macrinici

4. Motto: „O idee fixă este un univers închis” (Mihail Sebastian) – autor Laura-Georgiana Dîmbu

5. Motto: (Antipasivitate)„Ce rost mai are și votul meu!? Cu el, fără el, tot aia e... Doamne, dar miriade de firișoare de nisip, îngemănate, durează copleșitoarea putere a pustiurilor. Miriade de picături de apă se logodesc pentru a naște largul și adâncul oceanelor lumii. Tot așa, votul meu, cu al tău, cu al altor sute de mii, milioane conferă putere schimbării în bine. Încearcă, ieși, curaj! ” – autor Daniel Tei

A fost declarat câștigător textul semnat de Ruxandra Țuchel.

Premiul este în valoare de 2000 Euro. De asemenea, textul câștigător va deveni obiectul unui laborator de teatru, în cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava, în stagiunea 2018 – 2019, informeaza comunicatul TNB.