Teatrul Metropolis sărbătorește împlinirea a 12 ani de existență, prin organizarea unui eveniment special. Pe 17 decembrie 2018 va avea loc „Gala Teatrului Metropolis 12”, care, pe lângă marcarea frumoasei „vârste” a instituției teatrale, va aniversa și cei peste 65 de ani de la debutul marii actrițe Tamara Buciuceanu-Botez, pe scena românească.

Teatrul MetropolisFoto: Teatrul Metropolis

De 12 ani a devenit deja o tradiție ca Teatrul Metropolis să le ofere iubitorilor de teatru ocazia de a se bucura de momente memorabile. Datorită calității și originalității ofertei culturale, Teatrul Metropolis și-a construit o imagine puternică în peisajul teatral al Capitalei, încântând publicul cu peste 3.500 de reprezentații de succes ale spectacolelor remarcabile din repertoriu, realizate de 60 de regizori, cu implicarea a 600 de actori foarte talentați.

"Este esențial să susținem noua generație de tinere talente pentru a menține vie arta spectacolului și, în același timp, să prețuim marile valori ale teatrului românesc. În acest context, Teatrul Metropolis organizează un eveniment deosebit", se arata in comunicatul organizatorilor.

„Gala Teatrului Metropolis” marchează, într-un mod aparte, 12 ani de existență a primului teatru de proiecte din București, evenimentul având-o în prim plan pe inegalabila Tamara Buciuceanu-Botez.

Personalitate unică, îndrăgita artistă a scris pagini de istorie, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film, în cei peste 65 de ani de carieră.

Din cele peste 1500 roluri memorabile, ne amintim cu bucurie de Aneta Duduleanu din „Cuibul de viespi”, regia Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, regia Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii", regia Nicolae Corjos.

„Gala Teatrului Metropolis 12” va avea loc pe 17 decembrie 2018, oferind ocazia unei întâlniri emoționante între artiști de seamă ai generației de aur și tineri actori apreciați atât pe scenă cât și pe marile ecrane.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe „Aleea Celebrităților”, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.