În zilele de 15 și 16 decembrie 2018, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii la un weekend de citit povești lângă bradul împodobit și șemineul aprins.

Weekend de citit povești la AntipaFoto: Afis

Fie că este vorba despre micuții care adoră să asculte poveștile spuse seara de bunici, de micii cititori care au descoperit de curând plăcerea lecturii sau de adulții cu suflet de copil, sunteti invitati să petreceti acest sfârșit de săptămână la Muzeu, într-o atmosferă de sărbătoare, în compania cărților și a bradului împodobit.

Micuții cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani sunt așteptați sâmbătă și duminică de la 10:30, să descopere care este cel mai potrivit cadou pentru Bondărel și să afle cum va reuși acesta să se bucure împreună cu prietenii săi de magia primilor fulgi de nea.

Întâlnirea din fața șemineului va continua la ora 11:00 cu povestea unei principese răutăcioase, care trece prin întâmplări menite să o transforme dintr-un copil răsfățat și egoist într-o fetiță modestă, cuminte și înțelegătoare. Kildine e o principesă din povești, dar regina care a scris despre ea a existat aievea și s-a numit Regina Maria a României.

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani sunt asteptati în jurul bradului împodobit să asculte și apoi să-și compună propria poveste, pornind de la această frumoasă alegorie.

Sunteti invitati, așadar, cu mic cu mare, la întâlnirea cu personajele poveștilor citite la gura șemineului, și, potrivit organizatorilor, nu vor lipsi nici alte suprize pentru cei mici, dezvăluite la momentul oportun.

Participarea la aceste întâlniri este gratuită și se face pe baza înscrierii pe adresa de e-mail info@antipa.ro.