Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 16 decembrie 2018 (17.00), la Sala Radio.

'Incepem a colinda'Foto: Afis

Devenit o tradiție Radio România, de 28 de ani consecutiv la Sala Radio, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos, evenimentul aduce la București cete tradiţionale din diferite zone ale țării - Bacău, Cluj, Arad, Gorj, Maramureş, Mehedinți, Suceava și Vaslui. Grație acestor invitați speciali, publicul se va bucura de sfintele colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun şi An Nou, aşa cum se păstrează ele în vatra satului.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători - copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) - dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio momente speciale pe care bucureștenii nu mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

Evenimentul este prezentat de Miruna Ionescu și Grigore Sâmboan, informeaza Orchestrele şi Corurile Radio.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.