Tudor Chirilă spune că va merge la protestul anunțat în Piața Victoriei pentru 1 Decembrie și enumeră motivele pentru care asta va fi "sărbătoarea" lui. Artistul nu va sărbători "trecutul glorios care ni se vinde ieftin și ipocrit în fiecare an", ci speranța că România va fi cândva o țară condusă de oameni buni, normali și pricepuți.

Tudor ChirilaFoto: Hotnews

Într-o postare pe Facebook, Chirilă face o "radiografiei" a României la 100 de ani de la Marea Unire - "avem un lider de partid preocupat de două lucruri: să pună stăpânire pe țară împreună cu o gașcă de baroni locali, membri de partid, grupări interlope și tot felul de sateliți imorali care contribuie la implemetarea strategiei stăpânului și ă dea cât mai urgent o ordonanță de amnistie și grațiere care să-l ajute să scape de pușcărie pe el și gașca lui de penali (fie baroni, fie parlamentari)".

El continuă spunând că avem un ministru al Educației care a pus pe butuci educațiadin România și care a compromis aproape în totalitate sau a aruncat în derizoriu ideea de excelență universitară contribuind de-a lungul timpului la fabricile de diplome și doctorate, dar care s-a făcut remarcat printr-o totală lipsă de viziune asupra vreunei strategii de educație, un ministru de Finanțe căruia i-ar plăcea să se joace de-a dictatura cu dreptul de muncă al cetățenilor români în străinătate.

"Avem cel mai incompetent prim-ministru din istoria ultimilor zeci de ani. Stăm bine la incompetență și cu primăria Bucureștiului condusă de o femeie fără legătură cu funcția pe care din păcate bucureștenii i-au dat-o prin absența la vot. Suntem o țară săracă, populația îmbătrânește, iar tinerii părăsesc țara", scrie Tudor Chirilă.

El crede că "asediul" asupra legilor justiției și modificarea codurilor penale de o manieră care să consfințească domnia jafului nu se va opri, deși mai multe instituții europene au atras atenția că România riscă să o ia pe drumul greșit al acceselor totalitare.

Concluzia lui Chirilă este că, la 100 de ani de România, proiectul nostru de țară e guvernat de două mari valori: corupția și incompetența.

"La 100 de ani de România recunosc că nu trăiesc în țara pe care mi-o doresc. Și, la fel ca mine, gândesc și alte zeci sau sute de mii de români. Anul ăsta 1 Decembrie este trist", mai afirmă Chirilă.

El spune că, din toate aceste motive, dacă va sărbători ceva de 1 Decembrie, nu va sărbători "trecutul glorios care ni se vinde ieftin și ipocrit în fiecare an", ci speranța că România va fi cândva o țară condusă de oameni buni, normali, pricepuți și patrioți.

Pentru această Românie, Chirilă spune că în 1 Decembrie va fi la protestul anunțat în Piața Victoriei: "Asta va fi sărbătoarea mea".