Rareș Bogdan își anunță revenirea la Realitatea TV, spunând că a luat această decizie după ce a reflectat îndelung și a avut discuții cu patronatul. El afirmă că toți invitații clasici, obișnuiți, ai emisiunii “Jocuri de Putere” se întorc în platou și vor continua cu toții "lupta împotriva <>".

Rares BogdanFoto: Captura Realitatea TV

Rareș Bogdan a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, că nu a vrut "nicio secundă" să aducă vreun deserviciu televiziunii Realitatea TV și că televiziunea și emisiunea fanion, "Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan”, nu își schimbă direcția.

UPDATE Întrebat de HotNews.ro ce se întâmplă cu Oreste și cu Oana Stănciulescu, Rareș Bogdan a transmis că cei doi "se vor întâlni cu Cozmin, toate vor intra în normal". Pe de altă parte, Cozmin Gușă a spus pentru HotNews.ro că interdicția impusă celor doi rămâne valabilă și chiar se extinde la alte persoane, el făcând trimitere la declarațiile date în cursul serii la Realitatea, potrivit cărora "au existat și mesaje porcoase sau anti-Realitatea din partea altor jurnaliști și nici ei nu vor mai fi invitați".

Rareș Bogdan pentru HotNews.ro, despre cazul Oreste-Oana Stănciulescu, de la care a pornit scandalul, dar și despre relația cu directorul Edi Pastia, căruia i-a cerut demisia marți:

  • "Oreste și Oana Stănciulescu se vor întâlni cu Cozmin, toate vor intra în normal. S-a încheiat conflictul. Nu am niciun motiv să îmi cer scuze lui Edi. Nu am greșit în fața lui. Singurii în fața cărora îmi cer scuze cu toată deschiderea și respectul sunt telespectatorii, ascultătorii și colegii care a trebuit să trăiască "agitația" ultimelor patru zile. Colegilor mei nu are dreptul nimeni să le conteste calitatea jurnalistică reală. Au fost în aceste zile acuzați pe nedrept de unii sau alții."

Cozmin Gușă a spus, însă, la Realitatea TV, că rămân valabile deciziile editoriale de la care a izbucnit scandalul din ultimele zile, respectiv interzicerea pe post a jurnaliştilor Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu.

  • ”Deciziile rămân în continuare. Acele decizii legate de Oreste rămân în continuare, au existat și mesaje porcoase sau anti-Realitatea din partea altor jurnaliști și nici ei nu vor mai fi invitați. Au existat și alte mesaje normale, de solidaritate cu Rareș Bogdan, care vor fi discutate într-o alte cheie, aici nu sunt probleme pentru că nu există pasiune negativă”.

"Continuăm lupta pe baricada României morale, României reale, României eterne. Realitatea TV și „Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan” sunt o poveste despre lungul drum al jurnalistului către succes pe calea inteligenței, a muncii, a corectitudinii și a pasiunii. Adevărul este exact cel pe care l-am spus mereu: am avut libertate totală să aleg temele emisiunii, unghiul de abordare, lista de invitați. Nu am ce să-i reproșez lui Cozmin Gușă din acest punct de vedere, care a dovedit încă o dată că a avut nas atunci când a mizat pe mine", afirmă pe Facebook Rareș Bogdan.

Realizatorul TV mai susține că el și patronul postului, Cozmin Gușă, și-au spus tot ce au avut de spus în particular, "ca doi bărbați", după ce în seara în care lucrurile au degenerat, poate și ulterior, au fost amândoi "pătimași".

"Mi-ar plăcea ca toți jurnaliștii din România să aibă norocul celor care lucrează la Realitatea TV, să aibă parte de un asemenea Patronat, să nu simtă pe gât, ca o cizmă, punctul de vedere al unui proprietar care are argumentul unic că-ți plătește leafa, deci ți-a cumpărat conștiința. Exact pe asta a mizat Cozmin: pe libertate. Iar unul dintre argumente este acela că publicul simte fake-urile, e sătul de ele, te dorește autentic, chiar dacă mai greșești", spune Rareș Bogdan.

El le cere scuze telespectatorilor și colegilor că "au trebuit să treacă prin asta" și le transmite că vor continua "lupta împotriva <>, de pe ultima baricadă a libertății și demnității", pentru că "Dragnea și PSD trebuie opriți din tentativa de a captura statul român".

"Prin urmare: toate lucrurile vor reintra în normal. Mă întorc acasă! Ne vedem duminică la ora 21. Sunt un om de echipă! Realitatea TV nu moare și nici nu se predă! Vă aștept de duminică până joi, de la ora 21 până la 1 noaptea, alături de toți invitații mei excepționali!", concluzionează Rareș Bogdan.

Realizatorul Rareș Bogdan a anunțat în timpul emisiunii sale de marți seară că va demisiona de la Realitatea TV, după ce Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu, invitați "tradiționali", au fost interziși pe post.

"Fac un anunț extrem de important: în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi primiți în platoul Jocuri de Putere, iar directorul postului Realitatea TV, Edi Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie”, a spus Rareș Bogdan.

De miercuri, emisiunea "Jocuri de putere” a fost realizată de Claudiu Popa.

"Deocamdată Rareș Bogdan nu intră pe post pentru că nu vrea redacția. Conducerea editorială nu poate trece peste incidentul de aseară și eu îi dau dreptate. Cum poți să zici să fie dat afară directorul stației, care nu a greșit cu nimic?", declara, la rândul lui, Gușă.