#NOVEMBarh: 300 de arhitecți și invitați intr-un maraton de idei despre spațiile în care trăim

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 23 noiembrie 2018, 13:57 Actualitate | Cultură


NOVEMBarh 2018
Foto: Poster
La 100 de ani de la formarea României moderne credem că avem nevoie să generăm inițiative concrete, pentru probleme concrete, cu implicare concretă. Avem nevoie de profesioniști implicați, avem nevoie de cetățeni implicați, avem nevoie de comunități și evenimente interactive, care îi aduc împreună pe oameni în demersuri concrete.

#NOVEMBarh este o declarație de responsabilitate socială creată de o comunitate proactivă de arhitecți și susținută de parteneri vizionari și de profesioniști implicați.

Prin formatul de hackathon #NOVEMBarh este singurul maraton de networking și co-creare de soluții de 16 ore cu 300 de arhitecți și experți invitați, din România.

Pe 24 noiembrie 2018 comunitatea arhitecților români se reunește timp de 16 ore la hackathonul #NOVEMBarh – o platformă de incubare de idei.

Vin împreună la #NOVEMBarh, timp de 16 ore, 300 de profesioniști în 30+ echipe.

Fiecare echipă are un team leader și 9 membrii, arhitecți și colaboratori din domenii conexe.
Colaboratorii vin din construcții, real estate, inginerie civilă, facility și property managment, juridic, finanțe, marketing, media, IT (software&BMS) ș.a.
Arhitecții, urbaniștii, designerii, peisagiștii vin din întreaga țară - de la Timișoara la Tulcea - și din întreg spectrul profesional - de la administrație publică, la mediul privat și corporate.

30+ teme sunt dezvoltate în cadrul #NOVEMBarh de la idee la plan de business.

Lista teme arhitecti #NOVEMBarh 2018
Foto:
Temele abordate la această ediție acoperă o paletă largă de provocări, de la elemente de siguranță și prevenție până la sustenabilitate și eficiență energetică, de la situația fondului construit până la legislație, instrumente ale administrației și gestiune financiară, de la noile provocări ale locuirii până la relațiile business to business sau îmbunătățirea mediului de lucru.

Acestea vor fi orientate către obiective măsurabile, către abordări pragmatice, ca de pildă siguranța în școli sau riscul seismic, simplificarea autorizării locuirii sau a proceselor de avizare, situații particulare ca locuirea în monumente istorice sau instrumente moderne ale arhitecților șefi, informarea cetățenilor și prezența în media.

Fiecare din cele 30+ teme de la #NOVEMBarh a fost aleasă de comunitate, pentru rolul extrem de important pe care îl joacă deopotrivă în evoluția pozitivă a profesiei de arhitect și în calitatea și siguranța mediului construit, în care trăim, lucrăm și ne petrecem timpul liber, cu toții.

Programul #NOVEMBarh 2018 cuprinde timp dedicat pentru ca echipele să lucreze la dezvoltarea ideilor și timp dedicat pentru susținerea publică a fiecăreia dintre cele 30 de teme, în 4 sesiuni de prezentări de tip Pitch.
8:00 – 19:00: Echipele lucrează – 30+ echipe, 30+ teme
19:00 – 24:00: 4 sesiuni de PITCH, fiecare dintre cele 30+ echipe prezintă 5 min, cu pauze scurte de întrebări. Sesiunile de Pitch sunt deschise de două intervenții ale unor invitați speciali.

Cele 4 sesiuni de PITCH se susțin cu public invitat din partea: autorităților, asociațiilor profesionale, universităților, companiilor partenere, mediului de business, partenerilor media, presei.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site: http://novembarh.ro/

#NOVEMBarh este un eveniment complet interactiv. Formatul de hackathon permite ideilor să crească prin resursele de valoare puse în comun, pentru un scop comun.

Mai mult de 90 de parteneri s-au alăturat deja #NOVEMBarh.
Tema centrală #NOVEMBarh 2018 este “Arhitect Demn”.

Mai mult decât un eveniment #NOVEMBarh este o comunitate în continuă evoluție. Aduce în plan oamenii și spiritul unei comunități puternice a arhitecților. Este locul în care noile parteneriate și colaborări se nasc și se consolidează, pornind de la provocările comune.Evenimentul va fi transmis LIVE.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

405 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by