Spectacolul ''Lacul lebedelor'', cu participarea excepţională a prim-soliştilor de la Teatrul Balşoi şi ai Teatrului Regal de Balet ''Coroana Baletului Rus'' din Moscova, va fi prezentat duminică, de la ora 19,00, la Sala Palatului.

Spectacolul Lacul lebedelorFoto: Afis

Potrivit Agerpres, "Lacul lebedelor" revine la Bucureşti cu o distribuţie de excepţie: Angelina Vlashinets şi Ivan Alekseev, prim-solişti ai Teatrului Balşoi, acompaniaţi de peste 35 de solişti ai Teatrului Regal de Balet "Coroana Baletului Rus" din Moscova.

Astfel, povestea prinţului Siegfried şi a prinţesei Odette va fi interpretată sub îndrumarea lui Anatoly Emelianov, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa.

Biletele se găsesc la Sala Palatului, Staţia de Metrou Unirii 1 şi online pe eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro, entertix.ro, iabilet.ro, vandbilete.ro. "Biletele se achiziţionează numai din punctele mai sus menţionate, care sunt recomandate de către societatea organizatoare - pentru a se evita cumpărarea unor falsuri, şi nu de pe site-uri precum olx.ro, lajumate.ro, okazii.ro etc. În cazul în care, totuşi, s-au achiziţionat biletele şi din alte puncte decât cele agreate, cumpărătorii sunt rugaţi să sune înainte de ziua spectacolului (...) pentru a verifica autenticitatea lor", precizează sursa citată.

* Anatoly Emelianov este fondator al The Crown of Russian Ballet - Teatrul ''Coroana Baletului Rus'' din Moscova.

Şi-a început cariera la Teatrul de Operă şi Balet din Nizhny Novgorod, a fost solist al Teatrului Muzical pentru Copii din Moscova, apoi a devenit solistul Teatrului Naţional de Balet din Moscova şi al companiilor de dans The Moscow City Ballet şi The Metropolitan Classical Ballet din SUA.

În 2001 a absolvit Facultatea de Coregrafie din cadrul Academiei Ruse de Arte şi Teatru din Moscova, iar din 2002 este director artistic şi coregraf al Teatrului Regal de Balet "Coroana Baletului Rus" din Moscova şi director al Festivalului Internaţional de Balet "Constellation Russia".

* Originară din Moscova, Angelina Vlashinets a absolvit în 2008 Academia de Coregrafie din Moscova (clasa Irina Procofieva) şi este angajată în trupa de Balet a Teatrului Balşoi, unde joacă în numeroase producţii. A cucerit la Soci premiul I la concursul internaţional "Young Ballet of the World", organizat de maestrul coregraf de talie mondială Iurii Grigorovici, una dintre cele mai importante personalităţi din lumea baletului, care, timp de trei decenii a condus compania de balet a Teatrului Balşoi din Moscova.

* Născut la Voronezh, Rusia, Ivan Alekseev a absolvit în anul 2005 Şcoala de Coregrafie din oraşul natal (pedagog Ludmila Savova) şi a devenit solist al baletului teatrului din oraşul natal. A jucat mai multe roluri, preferatul său fiind prinţul Siegfried din "Lacul lebedelor".

În 2007, efectuează cu teatrul un turneu în SUA. Un an mai târziu obţinea premiul III la concursul internaţional "Young Ballet of the World", care s-a desfăşurat la Soci, Rusia. Din 2011 este angajat al trupei de balet de la Teatrul Balşoi.