Duminică, 18 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Excelsior (Sala „Ion Lucian”), coregraful de renume mondial Renato Zanella lansează publicului din România o Invitație la dans, spectacol-eveniment ce va avea în prim-plan personalitatea fascinantă a maestrului italian, precum și universul său de creație.

Invitatie la dans cu Renato ZanellaFoto: Teatrul Excelsior

Totodată, evenimentul îi aduce în lumina reflectoarelor pe tinerii dansatori care participă la cea de-a doua ediție a ATELIERELOR EXCELSIOR – DANS, masterclass susținut de către Renato Zanella la București, în perioada 12-18 noiembrie a acestui an.

Evenimentul din data de 18 noiembrie va fi unul cu totul special. În prima parte a serii, jurnalista Eveline Păuna îl va purta pe Renato Zanella printre amintiri și momente care i-au marcat parcursul uman și profesional. Dialogul va fi urmat de un open class: prin demonstrații de măiestrie coregrafică, protagonistul evenimentului va dezvălui publicului viziunea sa asupra dansului și înțelesurile ce transcend mișcarea. Cea de-a treia parte a serii va fi o adevărată gală a dansului alcătuită din momente coregrafice semnate Renato Zanella, prezentate de tinerii dansatori pe care acesta i-a coordonat pe parcursul unei săptămâni de studiu intensiv.

Programul Atelierele Excelsior – Dans le oferă copiilor și tinerilor talentați din România șansa unei experiențe de învățare autentică, prin deschiderea perspectivelor către o viitoare carieră în domeniul dansului.

Anul trecut, la prima ediție a Atelierelor Excelsior – Dans, peste 150 de copii și tineri au avut șansa de a participa la sesiuni intensive de balet clasic, dans contemporan și jazz dance alături de coregrafi și maeștri de balet de renume internațional, precum Bella Ratchinskaia, Michele Pogliani sau Federica Comello, iar cei mai experimentați dintre cursanți au participat la un masterclass susținut de către Renato Zanella. La final, 20 dintre participanți au primit burse de studii și stagii de pregătire în Austria și Italia.

Cu o experiență de peste un deceniu în fruntea Companiei de Balet a Operei de Stat din Viena și a unui mandat la Opera Națională a Greciei, Renato Zanella este un nume important în lumea dansului, creațiile sale coregrafice fiind interpretate cu succes în toată lumea.

„Dansul este o artă specială. Când dansezi poți, realmente, să simți că ajungi până la stele, le culegi și le presari în sufletele celor care te urmăresc. Tinerii români sunt foarte talentați și mă bucur că am avut ocazia să lucrăm împreună”, declara Renato Zanella la finalul masterclass-ului pe care l-a coordonat anul trecut.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.bilet.ro și de la sediul Teatrului Excelsior (Strada Academiei nr. 28).

Pe parcursul evenimentului, publicul străin va beneficia de traducere simultană în limba engleză, la căști.